Algemeen

Trailer: Mel Gibson en Sean Penn zijn 'The Professor and the Madman'

De dramafilm lag lange tijd op de planken door juridische kwesties, maar zal later dit jaar eindelijk in de bioscopen draaien.

door Zilko Tarici om 10:21 in Algemeen
Na allerhande juridisch gedoe, is vandaag de eerste trailer onthuld van The Professor and the Madman, een film over de creatie van het Oxford English Dictionary, het belangrijkste woordenboek in de Engelstalige wereld. De film bereikt later dit jaar wereldwijd de bioscopen.

Mel Gibson speelt in de dramafilm de rol van professor James Murray, die in 1857 het idee had om het Oxford English Dictionary, een van de meest ambitieuze projecten ooit, samen te stellen. Sean Penn speelt op zijn beurt de rol van Dr. W.C. Minor, een man die ruim 10.000 woorden en definities bijdroeg, maar in dezelfde tijd ook zijn tijd doorbracht in een gesticht.

Naast Gibson en Penn zijn er in de film ook rollen weggelegd voor Natalie Dormer, Jeremy Irvine, Ioan Gruffudd en Jennifer Ehle. Apocalypto-scenarist Farhad Safinia regisseerde de film, die Gibson al van de grond heeft proberen te krijgen sinds 1998.

Bekijk hieronder de trailer en laat ons weten wat je vindt van de eerste beelden van The Professor and the Madman.5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Maac

Avatar

Ingrediënten voor een topfilm:

Mel Gibson: check
Sean Penn: check

ZaphodBeeblebrox

Avatar

The professor and the madman. Klinkt ook als een live action Pinky and the Brain film.

noah81

Avatar

Yes yes yes

Goku32

Avatar

Ziet er wel lachen uit deze movie met deze 2 toppers

NieuwsFilm

meest populair