Trailer: Mel Gibson en Sean Penn zijn 'The Professor and the Madman'

Trailer: Mel Gibson en Sean Penn zijn 'The Professor and the Madman'

De dramafilm lag lange tijd op de planken door juridische kwesties, maar zal later dit jaar eindelijk in de bioscopen draaien.

Na allerhande juridisch gedoe, is vandaag de eerste trailer onthuld van The Professor and the Madman, een film over de creatie van het Oxford English Dictionary, het belangrijkste woordenboek in de Engelstalige wereld. De film bereikt later dit jaar wereldwijd de bioscopen.

Mel Gibson speelt in de dramafilm de rol van professor James Murray, die in 1857 het idee had om het Oxford English Dictionary, een van de meest ambitieuze projecten ooit, samen te stellen. Sean Penn speelt op zijn beurt de rol van Dr. W.C. Minor, een man die ruim 10.000 woorden en definities bijdroeg, maar in dezelfde tijd ook zijn tijd doorbracht in een gesticht.

Naast Gibson en Penn zijn er in de film ook rollen weggelegd voor Natalie Dormer, Jeremy Irvine, Ioan Gruffudd en Jennifer Ehle. Apocalypto-scenarist Farhad Safinia regisseerde de film, die Gibson al van de grond heeft proberen te krijgen sinds 1998.

Bekijk hieronder de trailer en laat ons weten wat je vindt van de eerste beelden van The Professor and the Madman.



NieuwsFilm

meest populair