Algemeen

Verhaal Zack Snyders 'Justice League'-trilogie bekend

Nu zijn de afzonderlijke helden grotendeels verdwenen.

door Bram de Groot om 08:30 in Algemeen
Warner Bros. lijkt komende jaren af te willen rekenen met wat Zack Snyder trachtte op te bouwen met Batman v Superman. Zo komt komende drie jaar alleen Gal Gadots Wonder Woman in actie in het DC Extended Universe, krijgt Batman een nieuwe insteek en horen we van Superman waarschijnlijk weinig. Als Snyders plannen wél succesvol waren geweest, dan had het er nu allemaal heel anders uitgezien.

Volgens fanboy en regisseur Kevin Smith had Snyder een veel compacter verhaal willen vertellen en werd hij door Warner Bros. gepusht om een groter universum te lanceren, met spin-offs. Snyder had graag ingezet op drie Justice League-films. Hierin zou het 'Knightmare'-visioen een grote rol hebben gespeeld.

Darkseid
Volgens Smith zouden er storyboards geweest zijn voor de trilogie. Het eerste deel zou grotendeels zo zijn verlopen zoals deze is verschenen. Het grootste verschil is dat Darkseid aan het einde van die film zou verschijnen. Hij zou naar beneden kijken door tunnel waarmee Steppenwolf (Ciarán Hinds) weet te ontsnappen.

Green Lantern Corps
In het tweede deel zouden de DC-helden naar Darkseids planeet Apokolips gaan. Ook zouden ze op de planeet New Genesis belanden en de Green Lantern Corps moesten hun opwachting maken. De tekst "Let's hope you're not too late..." van Alfred in de Justice League-trailer zou tegen een Green Lantern gezegd worden en niet Henry Cavills Superman. De tweede film zou een duister einde hebben gekregen a la Avengers: Infinity War, doordat de JLA verslagen zou worden door Darkseid, die daarna op de Aarde arriveert.

Knightmare
In het derde deel zou het Knightmare-visioen werkelijkheid worden. Vooral The Flash (Ezra Miller) zou een belangrijke rol krijgen om de boel te herstellen, door terug te gaan in de tijd.

Dit alles is dus niet van de grond gekomen en DC lijkt zich nu op losstaande verhalen te gaan richten. De zeven films die de komende drie jaar verschijnen lijken maar weinig raakvlakken met elkaar te hebben.

19 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

soprano077

Avatar

jammer, ik blijf erbij dat mos en bvs uc gewoon goeie films zijn.
jl was egt slecht,teveel inbreng van buitenaf. teveel marvel willen nadoen. had snyder zijn ding laten doen

Khalidmocro

Avatar

Klinkt goed.. Had het graag gezien zo overdreven slecht vond k de films ook niet

Sietze1983

Avatar

In alle opzichten baal ik er, net als vele met mij, enorm van hoe Warner dit heeft aangepakt. Zoals dit wordt omschreven, dat moet toch ultiem zijn geweest. Met ben aflleck en Henry cavill had dit universum echt duister en toffer kunnen zijn dan het Marvel universum. Nu... Het zuigt aan alle kanten. Laten we hopen op een mooie reboot waarin alles toch nog de juiste kant op gaat. Wonder woman en aquaman zijn mooie openers daarvan.
Ben ook heel benieuwd naar Shazam

GreenHornet

Avatar

ze hadden JL films nooit moeten maken.
nu pakken ze wat beter aan.

Master Of Films

Avatar

Sietze1983 "Met ben aflleck en Henry cavill had dit universum echt duister en toffer kunnen zijn dan het Marvel universum."
Helaas zitten Jesse Eisenberg, Ezra Miller en Jared Leto ook in dat duister universum.

GreenHornet

Avatar

het ziet er nu naar uit dat Jesse Eisenberg, Ezra Miller en Jared Leto uit het universum zijn geschreven.

Ze komen ook niet meer terug.

Er zijn zelfs geruchten dat er geen Flash film meer komt.

RobzZ01

Avatar

Lijkt me niet helemaal te kloppen wat hierboven staat. Alfred's "Lets hope you're not too late" is namelijk wel degelijk richting Superman. Dat is onthuld in de één van de twee deleted scenes die zijn vrijgegeven voor Justice League:

https://www.youtube.com/watch?v=7jqi_0_LbU0

bioshock300

Avatar

Ik zou wel enorm voor zijn als hier gewoon over een paar jaartjes een remake van genaakt gaat worden met dit soort van zelfde verhaallijn..

Robbepost

Avatar

Tja MOS en BVS vind ik ook zeer aardige films. Met name BVS had wel wat mindere punten, maar de Ultimate Edition is toch zeer goed re doen.
Als daarna het (voor mij onbegrijpelijk) bejubelde Wonder Woman en dan Aquaman was verschenen had er een mooi fundament voor een goede Justice League film van ALLEEN Snyder gestaan.

PRIME

Avatar

Ik ben een van die mensen die echt ontzettend baalt dat Snyder nooit zijn visie heeft kunnen realiseren, en nu ik deze berichten lees baal ik alleen nog maar meer.

Shit man, dit was zo vet geweest.

Ninsh

Avatar

@robzz

Kan nog steeds kloppen dat Alfred dat wel tegen een Green Lantern zei. Want Joss Whedon heeft toch nog lopen sleutelen aan JL nadat Zack vertrokken was. Dus mogelijk ook die scene.

Maac

Avatar

Master of Films "Helaas zitten Jesse Eisenberg, Ezra Miller en Jared Leto ook in dat duister universum."
Hahaha wat een heerlijkheid. Sneer van de dag, hands down.

LeonardoPacino

Avatar

De korte termijn visie en het paniekvoetbal bij WB heeft ons toch mooi een fatsoenlijk DCEU door de neus geboord. Dan maar op TV verder. 'Titans' was 'de shit' .

Solid

Avatar

Damn idioten die zich altijd moeien! Liefst had ik na man of steel een Batman film van Snyder gehad. Dat zou verschrikkelijk cool geweest zijn. Maar swat, hij ging JL maken en men zat zich continu te moeien. Dan verkloten ze JL ook nog eens.... Tja, dat Snyder maar gewoon ver weg blijft van WB... Netflix zou Snyder nu beter inhuren om voor hen een dikke film te maken, goede regisseur!

Colruiter

Avatar

Snyder is misschien wel een man met goede ideeën, maar als hij die ideeën in beeld moet brengen lijkt hij wel Michael Bay-on-acid. Watchmen en 300 hadden nog wel iets, maar ze hadden die man nooit mogen laten spelen met de DC-karakters. Ze hadden toch ook moeten beseffen op basis van zijn vorige films hoe hij dit zou aanpakken. DC heeft fantastische helden om mee te werken en zowel Superman als Batman hebben al bewezen dat ze geweldige films kunnen dragen, Batman zelfs al 4 keer ( Batman, Batman Returns, Batman Begins, Dark Knight), en het is zo raar dat ze er niet in slagen om op te bouwen wat Marvel heeft opgebouwd, hoewel we niet mogen vergeten dat Marvel ook zwakke films heeft gemaakt. De aanpak zat gewoon helemaal fout bij DC, ze wilden om één of andere reden veel te vlug naar het Avengers-level, geen rekening houdend met het feit dat Marvel al heel wat films had gelost voor Avengers en dat Avengers zelf niet één held had die we niet al kenden. Het haasten richting Justice League en alles in handen geven van Snyder was een franchise-killing-combo.

Sunspot

Avatar

Jammer, had dit wel willen zien.

Ben sowieso wel klaar met de gasten die leiden DC/Warner, lijkt wel stel kut kinderen die niks weten.

Sunspot

Avatar

@Prime

Yep, had dat idee ook gelijk bij het lezen, zou uber kunnen zijn

traveler

Avatar

blijft zonde dat Snyder met zulk goed bronmateriaal er zo een verschrikkelijk potje van heeft gemaakt. Man of Steel had een hele goede opbouw van een uur en was vervolgens bagger. Batman vs Superman kwam over als een B film met een enorm budget. De casting van batman en superman was het enige positieve aan de films.

Sunspot

Avatar

^

MOS was zeker goed, maar ze hadden andere kleuren ometen gebruiken, maar fellere, kleurrijker gewoon, daar denk je bij Superman ook aan.

En BvS was gewoon te donker qua kleuren, niet verhaal. En dat gevecht, man man, wat een teleurstelling.

Weet niet, de kleuren kwamen zo depri over of zo, voroal voor een Superman film.

Gevechten waren wel lekker bruut, vooral die in JL, waar Superman het tegen rest van team opneemt, beste superheldenfight ever wat mij betreft

NieuwsFilm

meest populair