Verhaal Zack Snyders 'Justice League'-trilogie bekend

Verhaal Zack Snyders 'Justice League'-trilogie bekend

Nu zijn de afzonderlijke helden grotendeels verdwenen.

Warner Bros. lijkt komende jaren af te willen rekenen met wat Zack Snyder trachtte op te bouwen met Batman v Superman. Zo komt komende drie jaar alleen Gal Gadots Wonder Woman in actie in het DC Extended Universe, krijgt Batman een nieuwe insteek en horen we van Superman waarschijnlijk weinig. Als Snyders plannen wél succesvol waren geweest, dan had het er nu allemaal heel anders uitgezien.

Volgens fanboy en regisseur Kevin Smith had Snyder een veel compacter verhaal willen vertellen en werd hij door Warner Bros. gepusht om een groter universum te lanceren, met spin-offs. Snyder had graag ingezet op drie Justice League-films. Hierin zou het 'Knightmare'-visioen een grote rol hebben gespeeld.

Darkseid
Volgens Smith zouden er storyboards geweest zijn voor de trilogie. Het eerste deel zou grotendeels zo zijn verlopen zoals deze is verschenen. Het grootste verschil is dat Darkseid aan het einde van die film zou verschijnen. Hij zou naar beneden kijken door tunnel waarmee Steppenwolf (Ciarán Hinds) weet te ontsnappen.

Green Lantern Corps
In het tweede deel zouden de DC-helden naar Darkseids planeet Apokolips gaan. Ook zouden ze op de planeet New Genesis belanden en de Green Lantern Corps moesten hun opwachting maken. De tekst "Let's hope you're not too late..." van Alfred in de Justice League-trailer zou tegen een Green Lantern gezegd worden en niet Henry Cavills Superman. De tweede film zou een duister einde hebben gekregen a la Avengers: Infinity War, doordat de JLA verslagen zou worden door Darkseid, die daarna op de Aarde arriveert.

Knightmare
In het derde deel zou het Knightmare-visioen werkelijkheid worden. Vooral The Flash (Ezra Miller) zou een belangrijke rol krijgen om de boel te herstellen, door terug te gaan in de tijd.

Dit alles is dus niet van de grond gekomen en DC lijkt zich nu op losstaande verhalen te gaan richten. De zeven films die de komende drie jaar verschijnen lijken maar weinig raakvlakken met elkaar te hebben.

NieuwsFilm

meest populair