Eerste recensies 'Alita: Battle Angel'!

Eerste recensies 'Alita: Battle Angel'!

Weet deze James Cameron-film te leveren?

Jarenlang stond de manga-verfilming Alita: Battle Angel op het verlanglijstje van Avatar-kopman James Cameron. Doordat hij het te druk heeft met onder meer de Avatar-vervolgen, liet hij de regie over aan Robert Rodriguez. De film verschijnt deze maand en nu zijn de eerste recensies online verschenen.

De met visuele effecten overladen sciencefictionfilm lijkt na 19 getelde recensies zeker niet 'fresh' te worden op Rotten Tomatoes. De Tomatometer staat op het moment van schrijven op een magere 37%, met een 5,5 als gemiddelde beoordeling. Hieronder een aantal regels uit recensies van de meer toonaangevende filmsites.

Iets zeldzaams
"Het heeft niet de volwassen, uitdagende, gecompliceerde ideeën van Ghost in de Shell," aldus Peter Bradshaw van de Guardian. Recensent Michael Nordine van indieWire is een stuk positiever door aan het geven dat het een sci-fi-verhaal is "dat iets zeldzaams doet in een tijd van eindeloze verfilmingen en reboots." en "welke voldoet aan de verwachtingen en je laat wensen naar meer".

Ongeïnteresseerd
Time Out geeft aan dat het allemaal niet enorm verrassend is wat er wordt geprojecteerd. "Het is iets zeldzaams om over een James Cameron-project te zeggen, maar je komt uit de film alsof je alles al eerder hebt gezien," aldus recensent Philip De Semlyen. Nicholas Barber van TheWrap schrijft: "Haar zonnige karakter is verfrissend ongebruikelijk in het soort sci-fi, maar haar ongeïnteresseerde houding ten opzichte van haar vorige leven haalt de urgentie uit het verhaal. Als het haar niet kan schelen wie ze was, waarom zouden wij dat dan doen?"

Actiescènes
En Dan Murrell van ScreenRant meldt dat hij "het beu is om een film te zien die gaat over de zeven andere films die ze gaan maken." Empire's Dan Jolin ziet veel plezier in de actiescènes: "Wanneer Alita overschakelt naar actie, faalt Rodriguez niet."
 

Met een budget van zo'n 150 tot 200 miljoen dollar zien we in de manga een Ghost in the Shell-achtig verhaal. Alita is een onmenselijke "core" die ontwaakt in een post-apocalyptische wereld verwoest door een technologische neergang. Via Dr. Ido krijgt ze een nieuw lichaam en neemt het op tegen vijanden uit het verleden. Eerder werd duidelijk dat het "the spine story"-verhaallijn wordt gevolgd. Vanaf 14 februari in de Nederlandse bioscoop.

Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair