Algemeen

Eerste recensies 'Alita: Battle Angel'!

Weet deze James Cameron-film te leveren?

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Jarenlang stond de manga-verfilming Alita: Battle Angel op het verlanglijstje van Avatar-kopman James Cameron. Doordat hij het te druk heeft met onder meer de Avatar-vervolgen, liet hij de regie over aan Robert Rodriguez. De film verschijnt deze maand en nu zijn de eerste recensies online verschenen.

De met visuele effecten overladen sciencefictionfilm lijkt na 19 getelde recensies zeker niet 'fresh' te worden op Rotten Tomatoes. De Tomatometer staat op het moment van schrijven op een magere 37%, met een 5,5 als gemiddelde beoordeling. Hieronder een aantal regels uit recensies van de meer toonaangevende filmsites.

Iets zeldzaams
"Het heeft niet de volwassen, uitdagende, gecompliceerde ideeën van Ghost in de Shell," aldus Peter Bradshaw van de Guardian. Recensent Michael Nordine van indieWire is een stuk positiever door aan het geven dat het een sci-fi-verhaal is "dat iets zeldzaams doet in een tijd van eindeloze verfilmingen en reboots." en "welke voldoet aan de verwachtingen en je laat wensen naar meer".

Ongeïnteresseerd
Time Out geeft aan dat het allemaal niet enorm verrassend is wat er wordt geprojecteerd. "Het is iets zeldzaams om over een James Cameron-project te zeggen, maar je komt uit de film alsof je alles al eerder hebt gezien," aldus recensent Philip De Semlyen. Nicholas Barber van TheWrap schrijft: "Haar zonnige karakter is verfrissend ongebruikelijk in het soort sci-fi, maar haar ongeïnteresseerde houding ten opzichte van haar vorige leven haalt de urgentie uit het verhaal. Als het haar niet kan schelen wie ze was, waarom zouden wij dat dan doen?"

Actiescènes
En Dan Murrell van ScreenRant meldt dat hij "het beu is om een film te zien die gaat over de zeven andere films die ze gaan maken." Empire's Dan Jolin ziet veel plezier in de actiescènes: "Wanneer Alita overschakelt naar actie, faalt Rodriguez niet."
 

Met een budget van zo'n 150 tot 200 miljoen dollar zien we in de manga een Ghost in the Shell-achtig verhaal. Alita is een onmenselijke "core" die ontwaakt in een post-apocalyptische wereld verwoest door een technologische neergang. Via Dr. Ido krijgt ze een nieuw lichaam en neemt het op tegen vijanden uit het verleden. Eerder werd duidelijk dat het "the spine story"-verhaallijn wordt gevolgd. Vanaf 14 februari in de Nederlandse bioscoop.

23 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Gremlin06

Avatar

hadden de regie aan cameron moeten overlaten

GreenHornet

Avatar

hier was ik al bang voor / naast de recensies zit het publiek hier ook niet op te wachten.

Kijk maar naar flop van Ghost in the Shell

Decepticon

Avatar

Ik kijk erg uit naar deze film, lijkt me een mooie film, met mooi visueel spektakel.

B@chelor

Avatar

Visueel ziet het er wel goed uit, maar ik weet het nog niet. Ik vind Alita zelf er te CGI uitzien. Als de film met ghost in the shell wordt vergeleken, dan check ik 'm thuis wel ipv de bios.

Maac

Avatar

Somehow I told you so, doesn’t quite say it.

adofmirosch

Avatar

Originele films hebben het al zo moeilijk, ik geef het een kans.

Goku32

Avatar

Was ook niet moeilijk om te snappen dat deze film gaar word. Toen ik de trailer in de bioscoop zag wist ik al genoeg

Goku32

Avatar

GreenHornet ghost in the Shell was ook echt een hele slechte film. Totaal niet te vergelijken met de anime. De film sloeg helemaal nergens op

Shifty777

Avatar

Ondanks dat ik een liefhebber ben van zowel Cameron als Rodriguez had ik, ook na het zien van de trailer, geen hoge verwachtingen van deze film. Lijkt er toch echt op dat deze straks net zoals Mortal Engines gaat floppen. Helaas voor Rodriguez de zoveelste flop op rij.

Overigens is Dan Murrell van Screen Junkies en zover ik weet niet van ScreenRant.

Master Of Films

Avatar

adofmirosch "Originele films hebben het al zo moeilijk, "
Je hebt waarschijnlijk een andere interpertatie van orgineeel. Alita: Battle Angel is een manga verfilming, dus deze film is gebaseerd op bestaand materiaal.

Maac

Avatar

Shifty777 "Helaas voor Rodriguez de zoveelste flop op rij."
Helaas inderdaad, maar erg verbaasd mogen we niet echt zijn toch? Ik weet dat we Rodriguez graag op een voetstuk hebben staan, maar die gast heeft sinds 2007 geen goede film meer uitgebracht en daarvoor heeft 'ie zijn killing spree aan goede films onderbroken door drie Spy Kids delen te maken.
Ik vergeleek hem vroeger nog wel eens met Tarantino, maar ik durf de twee tegenwoordig nauwelijks meer in één zin te noemen.

GreenHornet

Avatar

als iemand in zijn hoofd haalt om een Live Action - Dragon Ball movie te maken... NIET DOEN!!!

Goku32

Avatar

GreenHornet is al gebeurd en ik kan je zeggen dat was geen succes. Je kan anime beter anime laten. Want dat zijn gewoon vette films. Gaan ze het in real action maken dan zijn het meestal flops helaas

ZaphodBeeblebrox

Avatar

Ugh nee, was ik Dragonball Evolution eindelijk vergeten...

Die Alita: Battle Angel doet me echt niks, visueel leuk maar gewoon niks voor mij. Ik zou me heel die film gewoon verrot ergeren aan die ogen, of ze nu zo horen te zijn of niet.

Sietze1983

Avatar

IGN geeft de film een 8. Dat zijn mensen die ik veelal vertrouw met recensies, dus ik vertrouw dat de film heerlijk vermaak is met dikke vechtscenes en special effects. Dikke prima voor mij

Artificialis

Avatar

James Cameron als producer is blijkbaar geen garantie voor succes. Jammer, maar net als bij de nieuwe Terminator-film ga ik Alita: Battle Angel toch een kans geven.

Goov25

Avatar

'Dan Murrell van ScreenRant meldt dat hij "het beu is om een film te zien die gaat over de zeven andere films die ze gaan maken."'
+1000 Dan.

chefry1983

Avatar

Ghost in the Shell vond ik niet veel aan. Niet mijn type film denk ik. Smaken verschillen nou eenmaal.
Deze sla ik dan ook over want de trailer vond ik al niet veel aan.

Zembo

Avatar

Flop flop flop.

centr1no

Avatar

De negatieve opmerkingen zijn allemaal waardeloos en nietszeggend zoals ze hier geplaatst worden.
"Het heeft niet de volwassen, uitdagende, gecompliceerde ideeën van Ghost in de Shell,"
Dus? Het is een totaal andere film. Waarom vergelijken met GitS? Omdat ze allebei als oorsprong een manga hebben?
"Het is iets zeldzaams om over een James Cameron-project te zeggen, maar je komt uit de film alsof je alles al eerder hebt gezien,"
Zoals je in zowat iedere film een hoop tegen komt dat je al eerder gezien hebt. Hij vergeet er in zijn recensie ook even bij te vermelden dat alle voorbeelden die hij geeft ook niet een origineel idee waren en sommigen zelfs hun inspiratie hadden uit manga's.
"Haar zonnige karakter is verfrissend ongebruikelijk in het soort sci-fi, maar haar ongeïnteresseerde houding ten opzichte van haar vorige leven haalt de urgentie uit het verhaal. Als het haar niet kan schelen wie ze was, waarom zouden wij dat dan doen?"
Ik kan hieruit niet opmaken of hij het niet begrijpt waarom of dat hij het gewoon niet leuk vind dat dit zo is.
"het beu is om een film te zien die gaat over de zeven andere films die ze gaan maken."
Totaal nietszeggende opmerking die alleen maar te toetsen is door de film zelf te kijken.

Chefry1983 "Smaken verschillen nou eenmaal.
Deze sla ik dan ook over want de trailer vond ik al niet veel aan. "

Meest intelligente opmerking hier.
Deze film heeft een beperkte doelgroep.
Als de stijl, het concept, het verhaal je niet aan staat dan heb je geen interesse.
Heb je wel interesse en je neemt even de moeite om de hele recensies te lezen in plaats van alleen de uit verband getrokken, nietszeggende kreten die hier geplaatst worden dan kom je er achter dat die zogenaamde 'top critics' totaal niet de mensen zijn waar je een objectieve mening van wilt en krijgt.

Maac

Avatar

Heel fijn dat er iemand is die je altijd even laat weten wat de meest intelligente comment van de thread is en die de nietszeggende comments er voor je uitfiltert. Zo hoef je zelf niet meer na te denken.

Master Of Films

Avatar

centr1no "Heb je wel interesse en je neemt even de moeite om de hele recensies te lezen in plaats van alleen de uit verband getrokken, nietszeggende kreten die hier geplaatst worden dan kom je er achter dat die zogenaamde 'top critics' totaal niet de mensen zijn waar je een objectieve mening van wilt en krijgt."
Ah de bekende "jij bent niet de doelgroep" argument, wat al zo vaak langs komt bij de top critics.

GreenHornet

Avatar

Lees mijn reactie eens nog eens.

Ik zeg alleen dat publiek niet zit wachten op Manga.
Manga kan alleen een succes worden als ze eens een goede film maken.

NieuwsFilm

meest populair