Javier Bardem toegevoegd aan imposante cast 'Dune'

Er lijkt geen dag voorbij te gaan zonder een nieuw Dune-castlid.

Javier Bardem zal zo goed als zeker te zien zijn als Stilgar, leider van de Fremen en bondgenoot van Paul Atreides (Timothee Chalamet), in Denis Villeneuve's Dune voor Legendary Pictures.

Dune speelt zich af in de verre toekomst en laat zien hoe Paul Atreides en zijn familie heersen over een woestijnplaneet genaamd Arrakis. Het is de enige planeet waar de zeer waardevolle 'spice melange' wordt geproduceerd. Deze spice wordt gebruikt als brandstof voor ruimtevaart, dus is ook zeer gewild bij andere families van adel.

De cast van Dune is nu al een van de meest imposante in jaren. Eerder werden Oscar Isaac en Rebecca Ferguson gecast als de ouders van Paul, Zendaya als Pauls liefje Chani, Stellan Skarsgard als schurk Baron Harkonnen, Dave Bautista als diens moordlustige neef en Charlotte Rampling als Mother Mohiam.

Belangrijke rollen die nog moeten worden gecast zijn die van Feyd, Princess Irulan, Emperor Shaddam IV, Duncan Idaho, Gurney Halleck, Dr. Wellington Yueh en Alia Atreides. Villeneuve schreef het script van Dune samen met Oscar-winnaar Eric Roth en Jon Spaihts.



NieuwsFilm

meest populair