Algemeen

Javier Bardem toegevoegd aan imposante cast 'Dune'

Er lijkt geen dag voorbij te gaan zonder een nieuw Dune-castlid.

door Zilko Tarici om 10:18 in Algemeen
Javier Bardem zal zo goed als zeker te zien zijn als Stilgar, leider van de Fremen en bondgenoot van Paul Atreides (Timothee Chalamet), in Denis Villeneuve's Dune voor Legendary Pictures.

Dune speelt zich af in de verre toekomst en laat zien hoe Paul Atreides en zijn familie heersen over een woestijnplaneet genaamd Arrakis. Het is de enige planeet waar de zeer waardevolle 'spice melange' wordt geproduceerd. Deze spice wordt gebruikt als brandstof voor ruimtevaart, dus is ook zeer gewild bij andere families van adel.

De cast van Dune is nu al een van de meest imposante in jaren. Eerder werden Oscar Isaac en Rebecca Ferguson gecast als de ouders van Paul, Zendaya als Pauls liefje Chani, Stellan Skarsgard als schurk Baron Harkonnen, Dave Bautista als diens moordlustige neef en Charlotte Rampling als Mother Mohiam.

Belangrijke rollen die nog moeten worden gecast zijn die van Feyd, Princess Irulan, Emperor Shaddam IV, Duncan Idaho, Gurney Halleck, Dr. Wellington Yueh en Alia Atreides. Villeneuve schreef het script van Dune samen met Oscar-winnaar Eric Roth en Jon Spaihts.

16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Robbepost

Avatar

Ook dit lijkt me weer een prima casting!!!!
Benieuwd naar Gurney en Duncan!

Mav Damian

Avatar

Ha heerlijk! We komen wat dichter en dichter bij Villeneuve zijn nieuwe sci fi spektakel. Zo veel zin in dit!

MARQ242

Avatar

De orginele film heeft nog altijd een hoge plek in lijstje top films. En ben altijd zeer sceptisch over remakes, maar deze cast wordt wel zeer episch. Ik krijg meer en meer vertrouwen in Denis. Ik ben ook erg benieuwd hoe hij de iconische art direction van het orgineel gaat gebruiken of juist helemaal niet.

Master Of Films

Avatar

Robbepost "Ook dit lijkt me weer een prima casting!!!! Benieuwd naar Gurney en Duncan!"
Alleen zo jammer van die talentloze regisseur hé. :P

Goku32

Avatar

Dan word het een topper nu al prima casting

Thiver

Avatar

MARQ242 "De orginele film heeft nog altijd een hoge plek in lijstje top films."

Welk lijstje dan?

Spider-fan

Avatar

Ik was van Blade Runner 2049 niet zo weg. De eerste keer na een half uur zelfs uitgezet, omdat het zo weinig de sfeer van Ridley Scott had. Ogenschijnlijk lijkt het een zelfde soort wereld, maar het had toch een heel andere uitstraling. Later wel afgekeken, en kwam er wel redelijk in, maar vond het toch nergens zo goed als de originele film. Het enige wat ik erg leuk vond was de rol van Sylvia Hoeks.
Ik vind van Villeneuve alleen Sicario erg goed, Prisoners ook nog wel, maar de rest niet zo.

Tycho Nestoris

Avatar

De cast is tot nu toe echt heel veelbelovend. Met elke nieuwe toevoeging wordt ik steeds nieuwsgieriger.

Robin80

Avatar

Mav Damian komt kennelijk iedere keer klaar, als hij de naam ziet/hoort van die Canadese kneus/prutser.

Mav Damian

Avatar

Een Canadese kneus/prutser die feitelijk nog geen slechte film heeft gemaakt. Kan ik niet zeggen tegen de grootmeesters waaronder Steven Spielberg, Ridley Scott en James Cameron.

Timothee Chalamet, Oscar Isaac, Stellan Skarsgard, Rebecca Ferguson en nu Javier Bardem is inderdaad een cast om van klaar te komen en het is nog niet eens kompleet. Ik denk dat ik nog harder gaat klaarkomen als casting kompleet is.

Moviewheels

Avatar

Jammer dat Villeneuve zich heeft laten lokken om een remake te maken (na een sequel). Zijn originele titels hebben toch mijn voorkeur

Robbepost

Avatar

^ is dat zo?
Ik dacht dat het meer een passieproject voor hem is.

tommieman

Avatar

Sorry ben het eens met Mav . Als die film uitkomt word dat voor mij toch ook zeker een 'hoogtepuntje'

Steve-O

Avatar

Bardem is echt een top acteur. Heel erg gaaf dat ze hem zo goed als gecast hebben hiervoor. Erg blij dat Villeneuve aan de slag is met zijn passie project. Lynch' film heeft me niet kunnen bekoren en daar ben ik niet de enige in. De definitive verfilming van Dune moet nog komen en ik heb er vertrouwen in dat dit dat gaat worden.
Tot zover een perfecte cast. Ik ben het meest benieuwd wie ze zullen casten als Prinses Irulan en Duncan.

nieuwslaatste nieuws

meest populair