James Gunn mocht ook Superman-film maken

James Gunn mocht ook Superman-film maken

Maar koos toch voor iets anders.

James Gunn bleek voor Disney te controversieel om nog Guardians of the Galaxy Vol. 3 te mogen maken. Maar daarop wisten DC en Warner Bros. een slimme zet te maken en de fanfavoriete regisseur aan te trekken voor Suicide Squad 2. Nu blijkt dat Gunn bijna een andere DC-film maakte.

DC en Warner Bros. hebben volgens The Hollywood Reporter heel erg hun best gedaan om Gunn in te kunnen huren. Dat hield in feite in dat Gunn overal mee aan de slag mocht. Wat hij maar wilde. Volgens THR was een van de opties die Gunn kreeg een film rond Superman, maar die wilde hij uiteindelijk niet maken. Een film waar hij wel interesse in had, was een film rond superhond Krypto, wat er voor DC en Warner Bros. toe leidde dat ze DC Super Pets aankondigden.

Toch niet
Maar dat werd het allemaal niet, mede omdat DC en Warner willen dat er juist wat ander materiaal naar het DCEU komt, dat was lichtzinniger is dan wat we tot nu toe gezien hebben. Zack Snyders interpretatie van Superman (Henry Cavill) is immers vooral duister, terwijl Gunn bekend staat om zijn lichtvaardigheid en goede humor. Kortom: er moest iets anders naar DC komen.

Dat werd dus Suicide Squad 2, waarmee Gunn de toch best populaire personages een eigen wending mag geven. De film komt in augustus 2021 uit in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair