Pijnlijk: laatste Fox-film 'Alita' gaat hard floppen

Het wordt vermoedelijk geen knaller.

Het lijkt er niet op dat Alita: Battle Angel een succes gaat worden. De film kostte tussen de 150 en 200 miljoen dollar om te maken, maar lijkt dat absoluut niet terug te verdienen. Niet alles wat James Cameron (als scenarist) aanraakt, verandert dus in goud...

De film is al jaren in de maak en gold als een passieproject voor Cameron. Hij was te druk met vervolgen op Avatar om de film te maken en droeg het project over aan vriend Robert Rodriguez. Die kreeg een flink budget, maar dat lijkt zonder echte resultaten.

Niet echt geslaagd
Het probleem bij Alita is dat de film gewoon niet populair lijkt te zijn bij het publiek. De verwachting in de Verenigde Staten is een openingsweekend van maximaal 25 miljoen dollar, waarbij de film uiteindelijk ergens rond de 45 tot 50 miljoen moet opbrengen. De rest van de wereld zal niet veel beter zijn, daar soortgelijke films het tot nu toe ook niet goed deden (denk aan Ghost in the Shell en Blade Runner 2049).

Overigens is Alita ook de laatste film van 20th Century Fox. Disney denkt in maart de overname te hebben afgerond, waarmee de flop van Fox meteen het einde is van een studio die 84 jaar lang succesvol wist te zijn.

NieuwsFilm

meest populair