Brie Larson en Jennifer Lawrence voelden weinig na winnen Oscar

Brie Larson en Jennifer Lawrence voelden weinig na winnen Oscar

"Ik heb nog steeds niet het gevoel dat ik een goede actrice ben."

Het winnen van een belangrijke prijs zoals een Oscar heeft verschillende effecten op mensen. Zo vertelt Brie Larson, die het gouden beeldje voor beste actrice heeft meegenomen na haar optreden in Room, dat ze zich achteraf niet echt als een winnaar voelde. Jennifer Lawrence, die eerder won dankzij Silver Linings Playbook, lijkt het daarmee eens te zijn.

De 29-jarige Larson legde uit aan InStyle magazine over het winnen: "Ik had zoiets van: 'Ik voel me niet anders. Ik voel me er niet beter door. Ik heb nog steeds niet het gevoel dat ik een goede actrice ben.' Maar Jennifer ging: 'O, ja, dat is volkomen normaal. Ik heb hetzelfde gehad. Zo moet je er niet over denken. Zie het als het halen van je diploma. Dat is alles. Er verandert niets. Je kan het nog steeds verkloten. Elk jurylid blijft nog steeds een mens.'"

Bekijk de afbeeldingIn hetzelfde interview ging Larson ook in over haar rol als Captain Marvel. "Ze verontschuldigt zich nergens voor. Ik vond dat een waardevolle eigenschap, omdat ze ontzettend gebrekkig is en veel fouten maakt. Ze moet vragen om boete te doen en dat is zeer waardevol. Ze kleineert zichzelf nooit."

Larson zet zich dikwijls actief in voor goede doelen. Met de film van Marvel zou ze veel mensen kunnen bereiken. "De film was de grootste en beste kans waar ik ooit om had kunnen vragen. Het was, zeg maar, mijn superkracht. Dit kan mijn vorm van activisme zijn - een film maken die wereldwijd uitkomt en op meerdere plekken is dan ik fysiek kan zijn."



NieuwsFilm

meest populair