'Captain Marvel' krijgt PG-13 rating en komt naar Disney Plus

'Captain Marvel' krijgt PG-13 rating en komt naar Disney Plus

Wie had dat nou ooit verwacht...

Captain Marvel is de afgelopen dagen flink in het nieuws. Vandaag is niet alleen de rating van de film bekend gemaakt, ook horen we dat dit officieel de eerste Marvel-film zal zijn die direct naar Disney Plus komt. Geen Netflix-release dus, maar wel een streamingrelease op de dienst van Disney zelf.

De film met actrice Brie Larson in de hoofdrol gaat over iets meer dan een maand in première. De verwachting is dan ook dat er de komende tijd nog heel wat nieuwtjes over Captain Marvel naar buiten komen. De Marvel-film krijgt in elk geval - geheel volgens trend - een PG-13 rating.

Rating en Disney Plus
Uit bericht van de MPAA (PDF) blijkt dat Captain Marvel een traditie van Marvel Studios volgt: de film krijgt een PG-13 rating. Dat betekent dat er geen bloed in zit en er niet echt gescholden wordt. De PG-13 rating is gekozen wegens "scènes met sci-fi geweld en actie en suggestief taalgebruik. "

Verder blijkt dat Captain Marvel zijn debuut maakt op streamingdienst Disney Plus. Dat vertelde Disney CEO Bob Iger volgens ComicBookMovie tijdens een gesprek met investeerders. Marvel en Disney hadden lange tijd een deal met Netflix, maar daaraan komt nu een einde. Of deze release overigens ook voor Nederland geldt is niet helemaal duidelijk. Hier duurt het relatief lang voordat een Marvel-film op Netflix verschijnt.

Captain Marvel draait vanaf 6 maart in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair