Celebrity

'Woody Allen eist 68 miljoen dollar van Amazon voor niet uitbrengen film'

Maar of het ook geld gaat regenen in New York...?

door Jeffrey Kouters om 15:31 in Celebrity
De eerder in opspraak geraakte filmregisseur Woody Allen (Wonder Wheel, Midnight in Paris) heeft filmstudio Amazon aangeklaagd voor contractbreuk bij de distributie van zijn film A Rainy Day in New York. Allen eist maar liefst 68 miljoen dollar van Amazon Studio.

Filmmaker Woody Allen (83) heeft sinds hij door onder meer zijn geadopteerde dochter Dylan Farrow werd beschuldigd van seksueel wangedrag geen nieuwe titels meer uitgebracht. Dit terwijl er al twee jaar lang een film van hem op de plank ligt bij Amazon, de streamingdienst waarmee hij een deal heeft gesloten voor vier films. Amazon weigert Allens A Rainy Day in New York echter uit te brengen, vanwege alle controverse.

Rechtszaak
Allen heeft nu besloten om Amazon aan te klagen, omdat de filmstudio zijn contract niet zou nakomen. Allen eist daarbij een forse schadevergoeding van 68 miljloen dollar. Allen heeft de aantijgingen aan zijn adres overigens altijd ontkend. Belangrijk is om te vermelden dat de Amerikaanse filmregisseur hier nooit officieel voor is aangeklaagd en dat de beschuldigingen dan ook nooit bewezen zijn.

nieuwslaatste nieuws

meest populair