Celebrity

Jonah Hill ziet veel verontrustend gedrag in eerder gemaakte komedies

De acteur opent de jacht op "traditionele mannelijkheid."

door Rik Timmer om 06:00 in Celebrity
Met gemixte gevoelens kijkt Jonah Hill terug naar de komedies waarmee hij bekend is geworden. Films als Superbad en Get Him to the Greek acht hij nog steeds geweldig, maar diep van binnen vindt Hill dat ze zich te veel richten op iets dat hij "traditionele mannelijkheid" noemt. De filmmaker, die druk bezig is met het promoten van zijn regiedebuut Mid90s, legde in een interview uit wat hij nou precies bedoelt.

"Traditionele mannelijkheid draaide niet om het tonen van emotie, gevoeligheid of kwetsbaarheid, omdat het volgens sommigen 'vrouwelijk' of - God verhoede - 'homoseksueel' was om te doen," begint Hill met zijn vertelsel over de jaren 90. Dit was volgens hem de gedachtegang die vele jongeren toentertijd hadden. "Wat dat doet, en wat we hebben gezien, is dat het naar afschuwelijk gedrag en slechte daden leidt."


Om dat in zijn coming-of-age-film te weergeven liet hij de jonge acteurs op nare, vrouwonvriendelijke en homofobische wijze tegen elkaar spreken. "Ik wilde gewoon laten zien dat het problematisch is. Dat verkennen. Want zulk soort kinderen blijven vreselijke keuzes maken, waardoor hun vriendschappen worden weggegooid en hun levens verbrijzelen. Alleen maar omdat ze het grootste gedeelte van de tijd niet kunnen zeggen: 'Ik heb pijn.' En omdat de anderen niet zeggen: 'Ik ook.'"

De komedies waarin de 35-jarige Amerikaan te zien was negeerden dit kennelijk volop. "Ik hou van die films, maar ik vind ook dat als je naar ze terugkijkt, dat ze vooral 'bro komedie' en 'bro mannelijkheid' vertonen." Hill wil dat nu aanpakken met andere projecten. "Ik zie dat niet als een verantwoordelijkheid. Mijn hart ligt daar en dat wil ik maken. Tegelijkertijd leer ik veel anderen dingen af te leren. En misschien dat mensen die 'Superbad' leuk vonden mij op deze reis vergezellen."

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ZaphodBeeblebrox

Avatar

Daarom zijn het ook komedies, dumbass. Daar mag je net zo lekker fout of politiek incorrect zijn als je wilt.

PRIME

Avatar

Ik vond Superbad vroeger echt ontzettend grappig, maar hoe ouder je wordt, hoe meer ik snapte dat dit niet de manier is om naar anderen te kijken. Dus in dat opzicht kan ik me de instelling van Jonah wel voorstellen.

Ben het wel eens dat komedies ook komedies moeten blijven, en dat daarin altijd een mate van satire de boventoon voert. Echter weten jonge kinderen dat nog niet en irriteer ik me ook mateloos aan 10 jarigen die het K woord voor alles zetten.

Goov25

Avatar

We hebben het ook wel over de jaren 90 hè. Hoe politiek incorrect het ook allemaal was, het was wel een andere tijd waarin anders gedacht werd. Kijk maar naar de gay- en 'fat-monica'-grappen uit Friends..

Master Of Films

Avatar

PRIME "Echter weten jonge kinderen dat nog niet en irriteer ik me ook mateloos aan 10 jarigen die het K woord voor alles zetten."
Brrr. vreselijk gewoon. Hoop niet dat ze het meemaken. Want als je er mee te maken krijgt direct of via indirect, dan piep je wel anders.

nieuwslaatste nieuws

meest populair