Jonah Hill ziet veel verontrustend gedrag in eerder gemaakte komedies

Jonah Hill ziet veel verontrustend gedrag in eerder gemaakte komedies

De acteur opent de jacht op "traditionele mannelijkheid."

Met gemixte gevoelens kijkt Jonah Hill terug naar de komedies waarmee hij bekend is geworden. Films als Superbad en Get Him to the Greek acht hij nog steeds geweldig, maar diep van binnen vindt Hill dat ze zich te veel richten op iets dat hij "traditionele mannelijkheid" noemt. De filmmaker, die druk bezig is met het promoten van zijn regiedebuut Mid90s, legde in een interview uit wat hij nou precies bedoelt.

"Traditionele mannelijkheid draaide niet om het tonen van emotie, gevoeligheid of kwetsbaarheid, omdat het volgens sommigen 'vrouwelijk' of - God verhoede - 'homoseksueel' was om te doen," begint Hill met zijn vertelsel over de jaren 90. Dit was volgens hem de gedachtegang die vele jongeren toentertijd hadden. "Wat dat doet, en wat we hebben gezien, is dat het naar afschuwelijk gedrag en slechte daden leidt."


Om dat in zijn coming-of-age-film te weergeven liet hij de jonge acteurs op nare, vrouwonvriendelijke en homofobische wijze tegen elkaar spreken. "Ik wilde gewoon laten zien dat het problematisch is. Dat verkennen. Want zulk soort kinderen blijven vreselijke keuzes maken, waardoor hun vriendschappen worden weggegooid en hun levens verbrijzelen. Alleen maar omdat ze het grootste gedeelte van de tijd niet kunnen zeggen: 'Ik heb pijn.' En omdat de anderen niet zeggen: 'Ik ook.'"

De komedies waarin de 35-jarige Amerikaan te zien was negeerden dit kennelijk volop. "Ik hou van die films, maar ik vind ook dat als je naar ze terugkijkt, dat ze vooral 'bro komedie' en 'bro mannelijkheid' vertonen." Hill wil dat nu aanpakken met andere projecten. "Ik zie dat niet als een verantwoordelijkheid. Mijn hart ligt daar en dat wil ik maken. Tegelijkertijd leer ik veel anderen dingen af te leren. En misschien dat mensen die 'Superbad' leuk vonden mij op deze reis vergezellen."

NieuwsFilm

meest populair