Algemeen

Oud-Paul Atreides over nieuwe 'Dune'

Kyle MacLachlan geeft advies aan Timothee Chalamet.

door Bram de Groot om 08:02 in Algemeen
Eind volgend jaar verschijnt Denis Villeneuve's verfilming van Frank Herberts epische sciencefictionboek 'Dune'. De afgelopen weken werd bekend dat de cast enorm indrukwekkend wordt en de opnames zullen ongetwijfeld snel gaan starten. Nu heeft Kyle MacLachlan zijn visie gegeven op het project.

MacLachlan was in 1984 te zien in David Lynchs niet echt succesvolle Dune-film. Daarin speelde hij het hoofdpersonage Paul Atreides. Nu gaat Call Me By Your Name-acteur Timothee Chalamet de rol vervullen. In gesprek met AM to DM zei MacLachlan over wat hij van de nieuwe plannen vindt:


"Ik ben benieuwd wat er gebeurt. Denis Villeneuve is bezig om een geweldige cast bij elkaar te krijgen, heel getalenteerde mensen. Het is uitdagend bronmateriaal om naar het witte doek te vertalen, dus ik wens hem er veel succes mee. [...] Het boek, ik ben een beetje een nerd wat betreft dat boek. Ik las het voor het eerst toen ik 15 jaar was. Ik ken het boek heel goed. Er zijn drie secties, je kunt dat in drie films opdelen, en ook dan is er nog veel over."


Naar verwachting gaat de nieuwe Dune in op de eerste helft van het boek. De tip van MacLachlan aan de jonge Chalamet: "Hij wordt geweldig... Doe voorzichtig met de spice."

Ook met rollen voor Rebecca Ferguson, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Josh Brolin, Zendaya, Charlotte Rampling, Oscar Isaac, Javier Bardem en Jason Momoa staat Dune gepland voor 20 november 2020.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Pronk47

Avatar

Nu nog een cameo van Sting nog.

nieuwslaatste nieuws

meest populair