Algemeen

Emma Thompson stapt uit animatiefilm 'Luck' wegens aanstelling controversiële topman Skydance

John Lasseter vertrok bij Pixar wegens zijn ongepaste gedrag tegenover vrouwen.

door Jeffrey Kouters om 12:56 in Algemeen
De Britse filmactrice Emma Thompson (The Children Act, Nanny McPhee) zal geen personage meer inspreken voor de animatiefilm Luck. Die film wordt geproduceerd door Skydance. Thompson trok zich terug nadat vorige maand bekend werd dat John Lasseter gaat werken bij de animatietak van die filmstudio. Eerder moest Lasseter vertrekken bij concurrent Pixar wegens zijn ongepaste gedrag tegenover vrouwelijke collega's.

In 2021 moet de eerste animatiefilm van filmstudio Skydance verschijnen. Deze prent draagt de naam Luck. Hoewel de studio nog geen officiële informatie over de casting naar buiten had gebracht, was actrice en scenarioschrijfster Emma Thompson schijnbaar al wel in de studio bezig met het opnemen van een stemmenrol. Thompson heeft echter het project inmiddels stilletjes verlaten, zo weet de Amerikaanse filmsite Deadline te melden.

Geluk en ongeluk
De reden van haar vertrek is de vorige maand bekendgemaakte aanstelling van John Lasseter als nieuw hoofd van Skydance Animation. Lasseter wordt gezien als een van de belangrijkste pioniers op animatiegebied en was een van de oprichters van Pixar. Hij vertrok vorig jaar bij zijn voormalig werkgever Disney nadat hij toe had gegeven zich ongepast te hebben gedragen jegens zijn vrouwelijke en gekleurde collega's.

Thompson wil waarschijnlijk liever niet samenwerken met een dergelijk controversieel figuur en lijkt er dan ook onlangs bewust voor te hebben gekozen om het project via de achteruitgang te verlaten. Thompsons vertrek heeft vermoedelijk geen grote impact, gezien de productie nog in de beginfase verkeert. Skydance heeft de releasedatum van Luck in ieder geval nog niet gewijzigd.

In het kort
Luck wordt geregisseerd door Alessandro Carloni (Kung Fu Panda 3) en gaat over twee groepen - geluk en ongeluk - die het lot van de mensheid bepalen. Deze komische animatiefilm verschijnt dus in 2021 in de bioscopen.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

wat een aansteller is nog nooit veroordeeld

Marklar

Avatar

eens even gegoogled hoe die gast eruit ziet en daarvan zou ik bij voorbaat al zeggen dat hij me wel zo een type lijkt. Maargoed dat zegt verder niks Smiley face

PRIME

Avatar

@Greenhornet ga je lekker vandaag?

nieuwslaatste nieuws

meest populair