Algemeen

Disney maakt heel veel exclusieve content voor Netflix-killer

De strijd barst in 2019 echt los.

door Jim Pedd om 06:00 in Algemeen
Disney CEO Bob Iger laat weten dat Disney Plus veel aandacht krijgt binnen The Mouse House. Dat was, gezien de films en series die de afgelopen tijd zijn aangekondigd, al redelijk duidelijk. Maar nog niet helemaal helder was hoeveel aandacht er precies naar gaat. Tot nu dan.

Uit een artikel van Deadline over deze Netflix-killer blijkt dat Disney en zijn dochterbedrijven Marvel Studios, Lucasfilm en Pixar meer dan 18 films en 16 televisieseries ontwikkelen voor het streamingplatform. Daarnaast komt er net als bij andere diensten als Netflix nog een hele reeks aangekochte content naar de dienst van Disney.

Heel veel content
Allereerst wil Disney zo snel mogelijk al zijn eigen content naar de streamingdienst brengen. Dat betekent dat The Mouse House dit jaar zo'n 150 miljoen dollar aan licentieinkomsten misloopt. Maar in ruil daarvoor kan het al die content inzetten op zijn eigen platform, wat op de lange termijn uiteraard moet zorgen voor compensatie van die gemiste inkomsten.

Op de lange termijn zal de strategie volgens Iger liggen op zoveel mogelijk eigen content. Maar om de nodige gaten te vullen, is het de bedoeling dat in eerste instantie veel content aangekocht wordt van andere bronnen. Dat ook omdat de overname van Fox nog altijd niet rond is en er daarom bij lancering nog niet voldoende content is om de dienst goed te lanceren.

Rooskleurige toekomst
Desondanks lijkt de toekomst rooskleurig voor de streamingdienst. Disney is van plan heel wat films en series te maken die exclusief op de dienst komen te staan. Het gaat dan niet alleen om de content die we in de bioscoop kunnen zien, maar dus ook om heel wat ander materiaal. Benieuwd welk materiaal?

Lees dan ons overzichtsartikel: alles wat je moet weten over Disney Plus.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Ik blijf gewoon bij Netflix en vraag aan Jack Sparrow voor Disney Content.

SunChaser

Avatar

Alles van Fox, Disney, marvel en pixar naar D+, alles van Warner naar W+, blijft weinig over voor Netflix

Ang3l

Avatar

Netflix heeft goede eigen series, Disney gaat marvel series maken, WB ga.... nee. Hmm. Toch nog een kanaaltje erbij dan? :S Of idd Jack Sparrow.

aspers

Avatar

Series heeft Netflix inderdaad wel een paar toppers tussen zitten, maar de films blijven zeer matig!

Master Of Films

Avatar

Disney+ wordt een stevige concurrent van Netflix en Amazon Prime.

voodoo666

Avatar

Als de streaming markt zo blijft versplinteren zal het voor de consument niet alleen onoverzichtelijk maar ook onbetaalbaar worden. Op deze manier zal de illegale download en piraterij terug een boost krijgen... dit is volgens mij een stap terug.

Sparrow_LW

Avatar

@voodoo666, zal wel meevallen toch.... kan maar 1 ding tegelijk kijken en heb al niet zo heel veel avonden beschikbaar voor TV kijken, dus paar maandjes Netflix, dan overstappen op Disney paar maandjes... dan weer paar maandjes een andere en weer terug naar Netflix , Disney. enz enz enz

Sparrow_LW

Avatar

Alleen HBO is wat onbereikbaar als je niet bij Ziggo zit en om nou helemaal van provider te gaan wisselen gaat me wat ver, dus voor Game of Thrones zoek ik Jack Sparrow ook nog maar even op....

NieuwsFilm

meest populair