Alles wat je moet weten over Marvels 'The Eternals'

Alles wat je moet weten over Marvels 'The Eternals'

Heel wat informatie, dus zet je maar schrap.

Het is een van de aankomende nieuwe projecten in het Marvel Cinematic Universe: The Eternals. Maar echt veel weten we niet over de personages, behalve dat regisseur Chloé Zhao er druk mee aan het werk is. In dit artikel vertellen we je dus alles wat je moet weten over deze superhelden.

Volgens Marvel-baas Kevin Feige zal de film een ensemblefilm worden, een beetje zoals Guardians of the Galaxy (2014) dat was. Daarnaast moet het een epische film worden, die draait om personages waar maar weinig mensen van gehoord hebben. Precies zoals Marvel het leuk vindt, want zo zijn mensen echt te verrassen.

Hun oorsprong
De Eternals vinden hun oorsprong in een enigszins opmerkelijk verhaal. De comics zijn gelanceerd door Jack Kirby, maar de achtergrond van die lancering is interessant. Kirby maakte lange tijd comics voor Marvel, maar besloot begin jaren zeventig over te stappen naar DC. Hij was niet blij met de projecten waar hij aan werkte en de credits die hij kreeg voor zijn werk. Bij DC maakte hij New Gods - dat kwam neer op een stel goden en wezens van andere werelden met gave krachten.

Bekijk de afbeelding
Maar ook DC kon Kirby niet bekoren, waarop hij weer terugging naar Marvel. Zijn nieuwe eerste project bij Marvel Comics werd The Eternals, dat in 1976 gelanceerd werd. Het project borduurt heel erg voort op de comics die Kirby maakte voor DC Comics. Velen zien het DC-project dan ook als een soort geestelijke voorvader van de Eternals.

Wie zijn het?
Eternals draait om een subras van de mensheid, die door de Celestials gemaakt zijn. Die experimenteerden vijf miljoen jaar geleden met mensen en creëerden twee nieuwe rassen. Je had de Eternals (die er menselijk uitzien, onsterfelijk zijn en superkrachten hebben) en de Deviants (een gruwelijk bijproduct dat bestaat uit jaloerse en wraakzuchtige monsters). De Celestials gaven de Eternals de taak om de Aarde te beschermen tegen de Deviants en vertrokken van de Aarde.

Bekijk de afbeelding
Dit is de eerste oorsprong van de Eternals, maar zoals altijd in comics, zijn er ook andere verhalen. Een ander idee is dat een factie van de Eternals de Aarde besloot te verlaten en naar Uranus reisde. Daarna reisden de wezens naar Titan, waarmee ze uiteindelijk wezens van andere planeten zijn. Als dat in de films zo is, dan is Thanos (Josh Brolin) uiteindelijk wellicht een Eternal!

Iedereen is anders
Elke Eternal heeft zo zijn eigen superkrachten. Toch zijn er wat gedeelde eigenschappen. Zo leven ze ontzettend lang en kan hun lichaam zich prima herstellen. Ook kunnen ze de kosmische energie beïnvloeden, net zoals de Celestials dat kunnen. En zet je drie Eternals bij elkaar, dan zijn hun krachten nog veel groter.

Bekijk de afbeelding
Interessant is verder nog dat de Eternals in de comics in de verborgen stad Olympia (jawel, op de berg Olympus van de Griekse goden) wonen. In zekere zin zag Kirby de helden dan ook als het Marvel-substituut voor de Griekse goden, waarmee ze aan de basis van veel superkrachten van mensen staan. Overigens kwamen er niet zo heel veel Eternals-verhalen van de hand van Kirby; in 1978 stopte Marvel er de eerste keer mee. Later mocht onder meer Neil Gaiman (van American Gods) de helden terugbrengen en nu is het dus aan regisseur Zhao.

De film
Natuurlijk zijn er ook al de nodige geruchten rond de Eternals-film van Zhao. Aangezien de Eternals een miljoenen jaren durende geschiedenis hebben, biedt dit project een kans die het MCU nog niet gegrepen heeft, namelijk ver in de tijd terugkijken. Zo schijnt Marvel te overwegen de film heel ver in het verleden te situeren, ergens rond de oorsprong van de personages.

Bekijk de afbeelding
Verder hoorden we al dat de Eternals een hoofdrol bieden aan deze personages:

Karen: Karen zou de hoofdpersoon van de film en een gewoon mens zijn. Naar het schijnt is ze een archeoloog en wordt haar personage gebaseerd op een vrouw genaamd Margo Damian die in de comics van Neil Gaiman samen met haar pa achter het bestaan van de Eternals kwam.
Druig: Druig zou de grote schurk van de comics zijn. Hij werkte ooit voor de KGB en is ertoe in staat om energie en materie te manipuleren.
Piper: In de comics is er geen Eternal die we kennen als Piper, al schijnt dit een jonge vrouw te zijn van tussen de tien en zestien jaar oud. In de comics is er trouwens wel een Eternal die eruit ziet als een kind: Sprite.
Elysius: Elysius werd gemaakt door ISAAC, een zelbewust computersysteem van Titan, en beschikt over alle eigenschappen van een Eternal. Ze zou dus een link hebben met Thanos en heeft in de comics zelfs ooit een relatie gehad met Mar-Vell (waarmee er ook een link is met Captain Marvel).
Forgotten One: De Forgotten One is een banneling die weggestuurd werd van Olympia. Hij bemoeide zich teveel met het leven van gewone mensen. Verder is hij een goede vechter en expert met wapens.
Ikaris: Ikaris werd 20.000 jaar geleden geboren. Zijn krachten zijn geworteld in kosmische energie en hij kan illusies maken. Hij is daarmee ook meteen een van de meest krachtige Eternals.
Makkari: Makkari is lid van de Technologist's Guild van de Eternals. Zoals je zou verwachten is hij dan ook goed in het bouwen van diverse snelle voertuigen. Ook is hij erg sterk en snel. Vermoedelijk zal hij onze helden helpen zich voort te bewegen.
Sersi: Een van de hoofdpersonen in de film. Zij wil graag bij gewone mensen leven en werd in de comics zelfs lid van de Avengers. Ze is goed in transmuteren, kan vliegen en leek lang zelfs magische krachten te hebben.
Starfox: Starfox staat ook wel bekend als Eros van Titan en is een broer van Thanos. Hij kan door de ruimte vliegen en is er goed toe in staat om vrouwen te verleiden. Een behoorlijk charmante kerel dus.
Thena: Thena is een van de Eternals uit Olympia en was al in het oude Griekenland bekend. Ze kan vliegen en maakt illusies en maakt gebruik van een boog en pijlen die ze van kosmische energie maakt.
Zuras: Zuras werd geboren in Titanos, de eerste stad van de Eternals en is de zoon van Kronos (de eerste leider van deEternals). Hij werd de leider van de Eternals, kan krachtvelden creëren, materie manipuleren en vliegen.

The Eternals, met een script van Matthew en Ryan Firpo, zou naar het schijnt al in 2020 in de bioscoop draaien.

NieuwsFilm

meest populair