Ook Marvel-helden kunnen straks dood gaan

Ook Marvel-helden kunnen straks dood gaan

Niemand is onsterfelijk en ook niet onkwetsbaar.

Het is een kritiekpunt dat wel vaker geuit wordt op Marvel-films: de helden zijn nooit echt in gevaar. Maar daar lijkt wel verandering in te komen. Marvel-baas Kevin Feige laat namelijk weten dat geen held onkwetsbaar is. Wellicht komt het zelfs zover dat er helden sneuvelen. Definitief.

Avengers: Infinity War was eigenlijk de eerste echte Marvel-film waarin duidelijk werd dat niemand veilig is. Er gingen meerdere helden dood in die film, al vragen we ons nog altijd af of al die sterfgevallen definitief zijn. Iemand als Spider-Man (Tom Holland) haalde het einde niet, maar krijgt wel een solofilm later deze zomer. Avengers: Endgame zal dus zeer waarschijnlijk meerdere helden terugbrengen. Toch wil dat niet zeggen dat er ook in de toekomst niemand dood kan gaan in het MCU.

Niemand is onkwetsbaar
De site Screen Rant sprak met Kevin Feige over Captain Marvel en kaartte aan dat het er steeds meer op lijkt dat die heldin onkwetsbaar is en almachtig blijkt. Dat is een risico en Kevin Feige benadrukt dat de helden van Marvel wellicht ook dood kunnen gaan in de toekomst.

"Ik denk dat er geen personages - en al helemaal geen Marvel-personages - zijn die onkwetsbaar en onsterfelijk zijn," begon Feige. "Ze kunnen allemaal gedood worden, zoals Loki ook in Avengers 1 duidelijk maakt tegen Thor. Dus wellicht dat we op een gegeven moment dat zullen gaan zien."

NieuwsFilm

meest populair