Oorspronkelijke plannen 'Alien: Covenant' onthuld

Met een veel grotere rol voor Elizabeth Shaw en andere aliens.

Creature designer Carlos Huante heeft enkele ongebruikte verhaaldetails over Alien: Covenant gedeeld. Het blijkt dat het inderdaad de bedoeling was om in de film weer een rol te hebben voor Elizabeth Shaw (Noomi Rapace), die in het eindresultaat nauwelijks voorkwam. Ook zat het plot heel anders in elkaar.

Alien: Covenant bracht de oorspronkelijke Xenomorph terug. We kregen dus weer de gevaarlijke alien die alleen maar bezig lijkt te zijn met jagen te zien. Maar eigenlijk was dat helemaal niet het plan van regisseur Ridley Scott, die vond dat de Xenomorph niet meer terug moest keren. Oorspronkelijk zag de film er dan ook heel anders uit.

Vanaf Prometheus
Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Prometheus iets anders opgevolgd zou worden. Volgens Huante was het de bedoeling dat Shaw eigenlijk niets met David (Michael Fassbender) te maken wilde hebben. Ze zou hem buiten het ruimteschip hebben gehangen, maar zich zo eenzaam zijn gaan voelen dat ze hem naar binnenhaalde. Daarna bouwde ze een band met hem op en werd het duo vrienden.

Maar in Alien: Covenant zou ze zich in de catacomben van de mysterieuze stad van de Engineers verstoppen voor David. Met de overlevenden van dat ruimteschip zou Shaw hebben samengewerkt om te ontkomen. Tegelijk voerde David experimenten uit met meer wezens en overlevende Engineers. "Er waren ook heel andere, experimentele wezens daar... Neomorphs, de gigantische engineer, de vele mislukte experimenten van David en de primitieve versie van de Xenomorph."

Xenomorph vs Neomorph
Volgens Huante was deze versie van de film minder een monsterfilm. De film zou wel eindigen met een gevecht tussen de Xenomorph en de Neomorph. "De eerste versie van de Xenomorph kwam opdagen en vocht tegen de Neomorphs. Er moest aan het einde van de film een groot monstergevecht zitten, terwijl de monsters de bemanning naar hun schip achtervolgde. Dus terwijl ze rennen naar dat andere ruimteschip, worden ze achtervolgd door de Neomorphs. Maar dan verschijnt de Xenomorph, en strijdt het tegen die andere wezens, en doodt het die, omdat het die wezens haat, omdat het alles haat."

Maar uiteindelijk kwam het er niet en kregen we een heel andere film te zien. Wellicht dat een aantal van de plannen die Huante besprak bedoeld waren voor de derde prequel van Ridley Scott, Alien: Awakening.

NieuwsFilm

meest populair