Marvel zoekt homoseksuele hoofdrolspeler voor 'The Eternals'

Marvel zoekt homoseksuele hoofdrolspeler voor 'The Eternals'

Mooi nieuws voor de LHBTI-gemeenschap.

Marvel zoekt een openlijk homoseksuele acteur voor The Eternals. Deze persoon zou dan een van de hoofdrollen moeten spelen. Of diens personage ook homoseksueel is, is nog de vraag, maar het zou voor het eerst zijn voor het superheldengenre.

That Hashtag Show stelt dat Marvel zoekt naar een openlijk homoseksuele acteur van welke etniciteit dan ook van tussen de 30 en 49 jaar oud, die er fysiek ook uitziet als een superheld, om een van de hoofdrollen te spelen. Of deze acteur dan een van de personages uit de comics moet spelen of een volledig nieuw personage speelt, is de vraag. In elk geval zou het voor het eerst zijn dat een MCU-film een openlijk homoseksueel persoon in de hoofdrol heeft.

Niet de eerste
The Eternals zou niet voor het eerst zijn dat iemand die homoseksueel is een rol in een Marvel-film krijgt. Die eer is voor Ian McKellen, die jarenlang Magneto speelde in de X-Men films. DC castte met Ezra Miller een homoseksuele acteur als The Flash. In veel van die films, spelen de acteurs echter wel een heteroseksueel personage. De hoop van de LHBTI-gemeenschap zal zijn dat Marvel nu wel een gedurfde keuze maakt op het vlak van seksualiteit.

De film wordt straks geregisseerd door Chloé Zhao, die als eerste vrouwelijke regisseur een MCU-film mag maken. Haar film zal draaien om een behoorlijk diverse cast aan personages en draaien om helden die ooit ontstaan zijn uit experimenten van aliens met mensen.

Wil je meer weten over The Eternals? Lees dan hier onze uitgebreide special over de film.

NieuwsFilm

meest populair