'Samuel L. Jackson zeer onder de indruk van Brie Larson'

'Samuel L. Jackson zeer onder de indruk van Brie Larson'

Een echte superheldin!

Samuel L. Jackson is al decennialang een van de bekendste acteurs; zo heeft hij al heel wat memorabele rollen gespeeld. Een daarvan is die van Nick Fury, het Marvel personage dat hij voor een tiende keer zal vertolken in Captain Marvel. Brie Larson, de eerste superheldin die haar eigen Marvel solo-film krijgt, heeft Jackson, ondanks zijn jarenlange ervaring, toch een andere kijk gegeven op de filmindustrie. Dat liet de 70-jarige acteur in een recent interview weten.

Larson zei al eerder dat er tijdens haar persconferenties bijna alleen maar witte mannelijke journalisten aanwezig waren, iets waar zij verandering in bracht. Zij wilde ook meer vrouwen daar hebben en mensen met andere huidskleuren en van verschillende afkomsten, iets waar Jackson veel respect voor heeft : ''Brie pleit voor meer inclusie, en dat juich ik nu, dankzij haar, ook meer toe. Ik was me nooit echt bewust van dat probleem. Zo heb ik bijvoorbeeld nooit het aantal mannelijke en vrouwelijke journalisten tijdens persmomenten met elkaar vergeleken. Brie heeft daar echter verandering in gebracht en daar sta ik volledig achter''.

De perfecte keuze
Door zulke acties is Larson volgens Jackson de beste keuze voor Captain Marvel: ''Ik vind het geweldig dat Marvel voor Brie heeft gekozen. Op sociale media pleit ze voor vrouwenrechten en ze neemt het voortdurend op voor vrouwen en jonge meisjes van over de hele wereld''. Ook vindt Jackson dat Larson erg overtuigend speelt en het verhaal meer dan de moeite waard is.

''Nog voordat ze Captain Marvel wordt is Carol een sterke, intelligente en ontwikkelde vrouw in een patriarchale maatschappij. Zij beschikt over zeldzame capaciteiten; zo kan ze o.a. vliegtuigen en jets besturen. Maar het mooiste vind ik het verhaal dat ze deelt met haar beste vriendin, een zwarte vrouw. De twee hebben een erg bijzondere band en op sommige momenten is hun vriendschap de focus van de film. Dan vallen alle superheldencliche's weg. En dat is erg speciaal''.

Het goede voorbeeld
Jackson sloot het interview af door te zeggen dat iedereen een voorbeeld kan nemen aan Larson en haar personage: ''Het is een verhaal over twee mensen die heel veel om elkaar geven. Ze worden uit elkaar gedreven, maar treffen zich weer, en blijven elkaar steunen zoals vrouwen dat onderling moeten doen. Carol probeert een rolmodel te worden in de film en dat is ze volgens mij zeker; we kunnen veel van haar opsteken''.

NieuwsFilm

meest populair