Waarom 'Terminator: Dark Fate' wel slaagt

Waarom 'Terminator: Dark Fate' wel slaagt

Arnold Schwarzenegger heeft er zin in.

De laatste twee keer dat geprobeerd werd om de Terminator-franchise te rebooten, was dat bepaald geen succes. Maar in die films ontbrak de magische touch van James Cameron. Ditmaal, met Terminator: Dark Fate, is die er wel. En dus zullen we zien of het wat wordt.

Volgens acteur Arnold Schwarzenegger gaat dat wel goedkomen. De acteur speelt wederom de T-800 in deze film, waar Tim Miller de regisseur van is. Schwarzenegger stelt dat hij de eerste vijftien minuten gezien heeft; "dat zag er fantastisch uit en ik heb er heel veel zin in."

Wat is anders
De vraag is nu wat precies anders zal zijn aan deze nieuwe film. Waarom zou deze wel slagen, waar bijvoorbeeld Terminator: Genisys mislukte? "Het was een interessante film om met Tim [Miller] te maken," begon Schwarzenegger. "De dynamiek tussen die twee, tussen hem en Jim Cameron als producent was geweldig. Dus Jim Cameron was bezig met het regisseren van de Avatar-films en dat vormt een gigantische uitdaging. Maar je kent hem, hij is een control freak en zoals je weet is Terminator wel zijn kindje. Dus hij bemoeide zich met de opnames."

Die bemoeienis was overal te zien, waardoor de film meer een samenwerking van Cameron en Miller is dan enkel een project van Miller als regisseur. "Er waren interessante gesprekken over de richting waar een bepaalde scène in moest slaan, of hoe dialoog afgerond moest worden, en hoe een bepaald personage eruit moest zien. Dus het was een grote samenwerking tussen Jim en Tim Miller. Ik heb het gevoel dat het daarom ook wel snor zit."

Vanaf 23 oktober in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair