Algemeen

FT recensie: 'Captain Marvel' ★★★★

Eindelijk een volwaardige film over een vrouwelijke superheld.

door Tako om 22:30 in Algemeen
Wil je weten waar je deze film kunt zien, maak dan gebruik van onze bioscoopagenda.

Recensie: Captain Marvel (2019) -

Regie: Anna Boden, Ryan Fleck | Cast: Brie Larson, Samuel L. Jackson, Mckenna Grace, Gemma Chan

Bijna twee jaar geleden werd Wonder Woman gevierd als een kleine mijlpaal in de filmgeschiedenis. Eindelijk een volwaardige film over een vrouwelijke superheld en nota bene geregisseerd door een vrouw. Dat hij prettig wegkeek zonder de feministische wortels van de titelfiguur te verloochenen, maakte de hype compleet. Toch was de grootste verrassing misschien wel dat de eerste geslaagde film over een superheldin gemaakt was door DC, wiens filmdivisie in de voorgaande jaren juist volop planken had misgeslagen. Daarmee had de concurrerende superheldenfabriek Marvel, die toen al jarenlang de wind in de zeilen had, voor het eerst het nakijken. Nu ook Marvel een film aflevert over een vrouwelijke superheld, lijkt van een vergelijkbare hype nauwelijks sprake. "Nou, daar is ie dan eindelijk. Was dat nou zo moeilijk?", lijkt de algemene reactie te zijn...

Lees de volledige review van 'Captain Marvel' geschreven door Thierry Verhoeven.

26 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

McKelly

Avatar

Vrijdag op de planning, zin in!

MARB-LES

Avatar

20:30 h nog ffies, heb er zin in.
Dolby cinema zaal geboekt dus dat kan alleen maar goed komen.

MovieGamer

Avatar

Mijn 4DX voorstelling begint vandaag om 16:10 uur.
Ik ben benieuwd.

Jan231

Avatar

Zaterdag! Best zin in, maar ga eigenlijk meer ter voorbereiding op Avengers End Game.

Rich Art

Avatar

@Jan231: de meeste wel, denk ik...

Frietgezicht

Avatar

^ Dat heb ik dus ook. Op zich kijk ik deze liever thuis maar moet nou eenmaal voor End Game net als ik Black Panther 2 uur voor Infinity War snel in de bios nog ging bekijken.

Jaws

Avatar

vrijdagavond imax Arnhem

The Collector

Avatar

Vanmiddag gekeken. Was gelukkig niet hyped voor deze film. Man man man, saai tussendoortje en pure filler voor mijn gevoel voor Endgame. Marvel intro en post credit scene 1 waren de hoogtepunten voor mij. Krappe 6/10.

Goku32

Avatar

Vrijdag, zin in

MACGUFFIN welkom in 2019 dat is ook het enige wat interessant is voor de meeste mensen. En het meeste geld opbrengt in de bioscoop. Dus logisch dat filmtotaal het veel over superhelden heeft dan andere film.s

ZaphodBeeblebrox

Avatar

Net thuis van de film. Heb ernaar uitgekeken en heb me er prima mee geamuseerd. Carol Danvers is bad-ass, Fury is zijn geweldige zelve weer (en het is belachelijk hoe goed die verjongingseffecten zijn, je gelooft nooit dat je een 70-jarige ziet acteren. Geldt trouwens ook voor Coulson, maar bij hem valt het minder op dat hij verjongd werd, is zoiezo nog geen ouwe kerel). Goose de kat heeft een aantal schitterende momenten en als kattenmens ben ik er dol op, maar hij is nu ook niet de ster van de film zoals ik hoorde vallen in de pers een tijd terug. Blijf ook zeker zitten voor de 2 end credits scenes zien. Mensen die een kat hebben gaan de tweede scene zeker herkenbaar vinden.

Dit gezegd zijnde gaat de film geen potten breken. Lekker tussendoortje voor Endgame maar het blijft een tussendoortje. Hij staat bij mij zeker niet in de top 10 en zou ik niveau Ant-Man and the Wasp zetten ongeveer.

Kortom, Disney/Marvel heeft weer een solide film afgeleverd met de gekende actie en humor. Maar memorabel zoals sommige andere MCU-films gaat hij niet zijn.

Ik heb nu wel de SH Figuarts van Captain Marvel nodig.Civilian Supreme

Avatar

Deze recensie is een behoorlijk stukje positiever dan een aantal andere die ik gelezen heb. Was sowieso niet van plan deze te gaan kijken maar als het het niveau van Ant man is al helemaal niet.
Ik wacht wel op Endgame.

Master Of Films

Avatar

Gezien en het is een "ok" film. Niet goed, maar ook niet slecht.

+ de poes van Captain Marvel
+ Samuel L. Jackson als Nick Fury
+ Ben Mendelsohn als Talos
+ Jude Law als Yon-Rogg
+ de jaren 90 setting
+ verfrissende origin vertellijn met andere manier van flashbacks integratie
+ Marvel's de-aging technologie is uitstekend
+ Stan Lee cameo
+ Stan Lee eerbetoon

- Carol Danvers. Dit is niet de Carol Danvers die ooit Ms. Marvel werd. Ooit was Carol Danvers een alcoholist zoals Tony Stark in de comics. Perfect was ze niet.
Helaas heeft deze film daar compleet maling aan.
Deze Captain Marvel is de Supergirl met een Mary Sue complex van de MCU geworden. Vergeet dus meteen de persoonlijkheid, die heeft ze niet. Je zou bijna denken dat ze een android is. Best of all. Ze is zo overpowerd, geen obstakel is te hoog. Niets voor niets probeert Yon-Rogg haar onder "controle" te houden.

Frietgezicht "Op zich kijk ik deze liever thuis maar moet nou eenmaal voor End Game net als ik Black Panther 2 uur voor Infinity War snel in de bios nog ging bekijken."

Je hoeft niet per se Captain Marvel te kijken voor Endgame. In feite mis je helemaal niks. Je kan zelfs Captain Marvel na Endgame kijken.

Captain Marvel is eigenlijk meer een spin-off/prequel van de eerste Avengers dan een aanloop van Endgame.

Master Of Films

Avatar

ZaphodBeeblebrox "Ik heb nu wel de SH Figuarts van Captain Marvel nodig."
Ik vind die van Spider-Man: Homecoming wel mooi. Wellicht ook te gebruiken als een Body-Kun mannequin/ledenpop.

Colruiter

Avatar

Net de film gezien en misschien verwachtte ik teveel, maar ik was niet echt onder de indruk. Samuel Jackson en die kat zijn het beste van de film en dat zegt al veel. Het is niet slecht en je ziet toch altijd wel weer dat Marvel-films proberen de CGI in dienst van het verhaal te houden, maar dan moet het verhaal ook wel nog goed zijn, en dat valt toch tegen. Men had hier veel meer mee moeten doen, maar nu lijkt de film echt een opstapje naar Endgame, een gevoel dat ik ook bij Spiderman Homecoming had, maar als afstapje na Civil War. En ik had het niet verwacht, maar ik vond Brie Larson tegenvallen als superheldin.

Chris23

Avatar

4 sterren, dus hij is beter dan Alita?
Wow , dan heb ik superveel zin in deze film! Smiley face

chefry1983

Avatar

Ik heb snel de tekst overgeslagen. Ik ga zaterdag kijken. Ben zeer benieuwd

ZaphodBeeblebrox

Avatar

MoF

Ikzelf ben niet bekend met Carol Danvers in de comics (buiten dat ze een randcharacter is in de comics die ik heb liggen) maar misschien bewaren ze dat alcoholisme probleem voor een volgende film? Deden ze bij Iron Man ook pas in de tweede?

Ook snap ik niet goed waarom telkens een Mary Sue complex wordt aangehaald bij een sterk vrouwelijk personage. Naar ik begrijp is een Mary Sue een overskilled vrouwelijk personage dat alles beter kan dan haar mannelijke evenbeelden zonder dat daar een deftige verklaring voor is. Rey uit Force Awakens past wat dat betreft meer bij die definitie.

Ik wil het niet spoilen voor de rest, dus: Ja, Carol is overpowered en moet ingetoomd worden, maar zo hebben ze haar wel gemaakt bij Star Force. In de film wordt echter voortdurend met flashbacks getoond hoe ze keer op keer faalde in haar doelen en enkel slaagde omdat ze iedere keer weer opstond en opnieuw probeerde (was in de film zelfs wat on-the-nose met dat opstaan). Ze faalt ook voortdurend in haar trainingen met Yon-Rogg en het wordt ook aangehaald dat ze te emotioneel is in haar missies, en bezwijken aan emoties is toch echt not done voor een Mary Sue, zoals ik het zie toch. Ze heeft haar skills telkens moeten verdienen en zich tegen iedereen moeten bewijzen ipv ze zomaar op onverklaarbare wijze te bezitten.
Dus wat mij betreft is ze geen Mary Sue, als zullen er veel ongetwijfeld een ander beeld over hebben.

Ik had de MAFEX versie van Homecoming Spidey verkozen boven de SHF, ziet er proportioneel nog beter uit dan de Figuarts, en past prima in een Figuarts display. Geldt ook voor de Iron Spider die deze maand uitkomt.

Master Of Films

Avatar

ZaphodBeeblebrox "Ook snap ik niet goed waarom telkens een Mary Sue complex wordt aangehaald bij een sterk vrouwelijk personage"
Je snapt de term Mary Sue niet.

A Mary Sue is an original character (oc) and has no flaws.


Carol is perfect geworden. Zij wint en je weet dat ze wint. Oh ze is gevangen...Werkelijk? Denk je nou echt dat ze faalt. Binnen 5 minuten al opgelosd. Zo voorspelbaar. Fury daartegen kan zichzelf niet eens bevrijden, aangezien de Kree te sterk zijn. Zie het verschil hier Of heb jij het einde niet gezien Smiley face

Voordat ze Captain Marvel was geworden, was ze wel gebrekkig zoals Tony Stark. Zelfs Captain America is gebrekkig. Spider-Man is gebrekkig (vooral in Homecoming). Maar dat is ze niet meer, dus MCU's Supergirl met een Mary Sue complex.

Emoties, laat mij niet lachen. Er wordt ons verteld via Yon-Rogg dat ze haar emoties in toom moet gaan houden. Er is maar 1 scene waarin ze een heethoofd wordt, te zien in de trailer. Is niet genoeg voor een heethoofd. Zoveel keren verliest haar controle helemaal niet. Maar komt omdat ze juist geen emoties heeft.

De enige persoon die wat mensenlijke emoties uit Carol kon halen was Maria Rambeau. Helaas is dat zo weinig en snel afgeraffeld waar je nog steeds geen sympathie voor Carol gaan krijgen Dat krijg je nou wel bij Talos, en je weet wel waarom dat bij Talos het geval is. Talos is niet zomaar een slechte villian, net zoals Toomes/Vulture van Homecoming.

Zogenaamd zou ze ook een rebel zijn. Dat is ook een dikke faal. Ze probeert Tony Stark na te doen, wat uiteraard niet lukt.
Carol is een houten pop geworden. Nogmaals geen persoonlijkheid, geen gebrekkigheid en veels te overpowerd. Vergelijk Carol met Arnie's Terminator in T2 met persoonlijkheid en gebrekkigheid.

Defenitie van bad-ass kan je beter bij Thanos neer leggen. Thanos mag dan ook overpowerd, maar hij heeft meer complexe emoties dan Carol Danvers. Hoe makkelijk dat hij The Hulk in elkaar ramt, hoe moeilijk was het voor hem om Gomorra op te offeren.

Het is dat de bij karakters meer complexer dan Carol. Zelfs de poes van Captain Marvel is goed geïntegreerd dat nog enigzins een luchtere toon verzorgt. Jammer dat men bang is om een onperfecte Captain Marvel (zoals in de comics in de Ms.Marvel periode) te laten tonen.

Definitie van een sterke vrouw gaat naar Ellen Ripley/Sarah Conner/The Bride/Clarice Starling. Absoluut geen Captain Marvel.

ZaphodBeeblebrox

Avatar

MoF

Dat we weten dat ze gaat winnen vind ik een vreemd argument. Dat weet je van elke superheld. Ooit twijfels gehad of Thor of Iron Man gingen winnen in een film? Ik denk dat Winter Soldier het meest reden gaf om te twijfelen hoe het Cap ging vergaan maar dat Robert Redford eraan ging wist je zo. Bovendien wisten we dat Captain Marvel belachelijk sterk moest zijn aangezien Nick Fury haar in de strijd tegen Thanos gooit. Ik denk niet dat haar fysieke kracht ooit een discussiepunt ging zijn in deze film en dat het meer draaide om haar persoonlijke struggles.
Ik geef je 100% gelijk dat ze niet in het rijtje thuishoort van Ripley of Sarah Connor, maar een Mary Sue kan ik ze echt niet noemen. Dan kan je Black Widow ook zo bestempelen, zeker als je kijkt naar haar vechtscenes in Avengers tegen de Chitauri. en van haar heb ik nooit iemand dat horen zeggen.

Over haar persoonlijkheid kan ik niks zeggen. Ik ken ze niet in de comics. Maar latere films kunnen dat verder uitdiepen. Dat is de voornaamste fout van deze film: ze kreeg nie dezelfde behandeling als Black Panther in Civil War. Dat had hem enorm uitgediept voor hij zijn solofilm kreeg. Zo’n introductie had ze ook moeten krijgen.

Master Of Films

Avatar

ZaphodBeeblebrox "Dat we weten dat ze gaat winnen vind ik een vreemd argument."
Nee hoor, zie onder mijn antwoord.

ZaphodBeeblebrox "Ooit twijfels gehad of Thor of Iron Man gingen winnen in een film? "
Nee, de vraag is HOE ze gaan winnen. Dat is het verschil met Captain Mary Sue. Ging het maar zo gemakkelijk voor Thor en Iron Man zoals Captain Mary Sue dat deed.

Uitgerekend waren de spannende scenes met Fury, de poes van Captain Marvel, Talos & Maria op dat schip. Zij waren echt in gevaar. Net zoals de Avengers die in gevaar waren voor de Chitauri en Ultron Minions. Gevaar voor hun eigen leven, maakt het juist spannender en leef je meer met de helden/underdogs. Je wilt dat de onperfecte held/underdog gaat winnen. Er moet ook iets op het spel staan van de held. Denk aan b.v. Rocky.

Een held moet juist niet 100% perfect zijn.

ZaphodBeeblebrox "Ik denk dat Winter Soldier het meest reden gaf om te twijfelen hoe het Cap ging vergaan maar dat Robert Redford eraan ging wist je zo."
Maar nu weet je meteen dat Cap America geen Marty Stu is. Steve Rogers heeft gebreken. Maar dat was al in zijn 1e film al duidelijk. Get my point wat ik nou bedoel met winnen.

ZaphodBeeblebrox "Ik geef je 100% gelijk dat ze niet in het rijtje thuishoort van Ripley of Sarah Connor, maar een Mary Sue kan ik ze echt niet noemen."
Ik noem de perfecte Captain Marvel wel een Mary Sue. Dat zijn Ripley of Sarah Conner niet, maar ze zijn wel sterke vrouwen. Ik leef meer mee met hun, omdat beide dames mensenlijke eigenschappen vertonen wat wel relateerbaar is.

ZaphodBeeblebrox "Dan kan je Black Widow ook zo bestempelen, zeker als je kijkt naar haar vechtscenes in Avengers tegen de Chitauri. en van haar heb ik nooit iemand dat horen zeggen."
Maar uitgerekend in Age of Ultron laat ze zien dat WEL kwestbaar is refereneert naar de Banner relatie. Dus nee, Black Widow is geen Mary Sue.
Wellicht moet je anders maar naar Spider-Man:Homecoming kijken. In die film was Peter Parker al wat jaartjes Spider-Man. Ondanks zijn jonge leeftijd was hij geen broekie, maar toch had hij zijn gebreken. Hij wist uiteindelijk Vulture, maar dat ging gepaard met ups & downs.
Anyway Spider-Man:Homecoming is een veel betere MCU film dan Captain Marvel.

ZaphodBeeblebrox "Over haar persoonlijkheid kan ik niks zeggen. Ik ken ze niet in de comics. Maar latere films kunnen dat verder uitdiepen."
Ik krijg het idee dat je zelfs Iron Man 1 en Thor 1 niet eens hebt gezien. Je kan heel makkelijk zien dat deze helden niet perfect zijn en toch een persoonlijkheid hebben. Het helpt ook niet dat Brie niet geweldig acteert. Blijkbaar weet ze niet wat ze aan moet om een superheld te spelen. Je ziet duidelijk dat ze RDJ na te probeert te doen, wat uiteraard faalt als een baksteen. Over bakstenen gesproken. Gal Gadot, die volgens sommigen op Filmtotaal als een baksteen acteert, toonde meer emotie als Diana/Wonder Woman dan Briemotieloos.
Kan ook door het script en/of reggiseurs komen dat kan ook natuurlijk.

Opvallend. De eerste social media reacties ging over de poes van Captain Marvel en ook Ben Mendelsohn. Beide werden in de hemel geprezen. Brie, een Oscarwinnares, wordt nauwlijks geprezen in alle reviews. Waarom wordt Ben Mendelsohn dat dan wel denk je. Omdat Talos meer complexer is en meer lagen bevat als een karakter, wat ik dus niet kan zeggen over houten pop perfecte Captain Marvel met geen emoties en geen persoonlijkheid.

ZaphodBeeblebrox "Bovendien wisten we dat Captain Marvel belachelijk sterk moest zijn aangezien Nick Fury haar in de strijd tegen Thanos gooit."
Right. Dus eigenlijk zijn de Avengers helemaal niet nodig meer. Want de gebrekige Avengers zijn een stelletje losers die verloren hebben van Thanos. Haar eigen solo film laat zien dat Captain Mary Sue helemaal geen andere Avengers nodig moet hebben. Kortom 100% perfectionisme.

ZaphodBeeblebrox "Ik denk niet dat haar fysieke kracht ooit een discussiepunt ging zijn in deze film en dat het meer draaide om haar persoonlijke struggles."
Welke persoonlijke struggles? Die heeft ze niet meer. Men laat haar interessante US Air Force carriere voor het grootste gedeelte achterwege. We weten dat ze niet mocht vliegen als vrouwelijke pilote, maar zij worstelt niet mee met dit gegeven. Dat is Maria. Als Captain Marvel heeft ze helemaal geen last hiervan. Oh ze is een heethoofd, nou nee. Ze is een rebel? Ook niet. Geheugenverlies dan? Helaas moet ik dan gaan vergelijken met The Bourne Idenity aangezien deze film wel weet hoe je zo iets aanpakt. Dus nee.
Weet je wie wel een persoonlijke struggle heeft. Talos. Dat hoef ik hopelijk toch niet uit te leggen vanwege spoilers. Maar die alien heeft echt problemen.

ZaphodBeeblebrox "Dat is de voornaamste fout van deze film: ze kreeg nie dezelfde behandeling als Black Panther in Civil War. Dat had hem enorm uitgediept voor hij zijn solofilm kreeg. Zo’n introductie had ze ook moeten krijgen."
Liever niet. Helaas creëerde de introductie van T'Challa / Black Panther in Civil War plotgaten voor zijn eigen Black Panther film. De betere voorbeeld is The Bourne Idenity, heeft een vele malen betere introductie.

Ik hoop dat de Russo's meer uit Brie kon halen en dat Carol gebreken gaat krijgen of tonen. Ik twijfel of Brie wel geschikt voor verdere MCU films. Want als zij op die manier zo doorgaat, dan hoeft het voor mij niet meer.

Anyway dat je het niet met mij eens bent is prima. Ik let nou eenmaal op andere zaken, dan alleen maar visual effects en humor. Ik heb weinig met filmfiguren die alleen maar een pak slaag kunnen uitdelen.
Ik weet dat kinderhanden al snel zijn gevuld, en Marvel heeft met deze Captain Marvel behoorlijk wat hidden agenda's in deze verstopt, al stoor ik mij niet aan dat femitische ondertoontje. Wel is het spijtig dat Marvel niet de ballen heeft om meer risco's te nemen zoals bij GoTG. In feite is Captain Marvel een veilige Disney film vermomd als een Phase 1 MCU film. Ik ben iig wel blij dat de bijrollen goed waren & actiescenes was ook leuke entertainment. Anders was ik wel uit de zaal gelopen.

ZaphodBeeblebrox

Avatar

MoF

Uiteraard heb ik alle MCU meermaals gezien, maar helaas heb ik niet zo'n encyclopedisch geheugen wat films betreft dus het is allemaal wat blurry.
Ik ben het ook eens met jou dat Brie Larson haar potentieel voor de rol niet benut heeft en Captain Marvel niet een interessantere persoonlijkheid heeft kunnen/willen/mogen geven want het script en/of regie zal er ongetwijfeld een hoop in te maken hebben gehad. Maar ik ben het er nog altijd niet mee eens dat ze een Mary Sue is.


Je haalt zelf Age of Ultron aan als het moment waarin Black Widow haar emotionele kant laat zien. Dat is echter wel al de 4de (!) film waarin ze meespeelt voor we die kant van haar te zien krijgen (ik zou dan ook eerder Winter Soldier aanhalen wanneer Fury in het ziekenhuis ligt, maar dat is ook al film 3 met Black Widow. In Iron Man 2 is er van emotie geen sprake en verdient ze die term zeker. Avengers gebruikt ze emoties om Loki uit zijn tent te lokken maar kwetsbaar zien we haar eigenlijk nooit). Zelfde met Cap. In The First Avenger zien we ook een eendimensionele Cap die enkel maar wil meevechten in de oorlog met weinig andere toevoegingen. Pas in Winter Soldier krijgen we zijn andere, interessantere facetten voorgeschotelt. Ik zie dus niet in waarom dit met Captain Marvel niet even goed het geval kan zijn. Ja, ze is overpowered maar ik ben vrij zeker dat het haar tegenover Thanos een pak moeilijker zal vergaan en hopelijk zal dit wel leiden tot moment waar ze wel twijfelt aan zichzelf en of haar krachten alleen voldoende zijn. Althans, dat hoop ik toch, maar de Russo's hebben mijn vertrouwen intussen wel, hoewel zo'n ensemble-film het er niet makkelijker op zal maken om haar character uit te diepen.

En natuurlijk zijn de Avengers nodig, ze hebben Thanos al 2 keer bijna verslagen en dan waren ze niet eens voltallig, dus Captain Marvel is in feite onnodig. Maar je gooit zo iemand niet als laatste redmiddel in de strijd als je twijfelt aan haar kracht, en dat was volgens mij de bedoeling van deze film: tonen dat ze voor Thanos een serieuze bedreiging moet vormen. Dit had wel beter moeten worden uitgewerkt en daarom ben ik van mening dat een introductie in een eerdere film een beter idee was geweest dan al die elementen in één film te gooien want dan mis je zoiezo belangrijke aspecten van dat personage.
Misschien veroorzaakte T'Challa's intro in Civil War een aantal plotgaten in zijn solo-film, maar je moet toegeven dat Black Panther er waarschijnlijk wel slechter had uitgekomen als ze ook heel zijn backstory er hadden moeten bijproppen.

We zijn het inderdaad op veel punten niet eens maar dat geeft niet, ik hou van dit soort discussies en het is leuk te zien hoe verschillende mensen op verschillende manieren naar films kijken. Ik geef ook met plezier toe dat jij mijn meerdere bent qua filmkennis dus zeker no hard feelings.

Maar waar we het denk ik wel eens over kunnen zijn is dat Captain Marvel veel meer potentieel had en meer had kunnen worden dan een simpel voorgerechtje voor het hoofdmenu. Ik vind de film niet slecht maar het voelt als een Phase 1 film en dat had in dit stadium gewoon niet het geval mogen zijn.
Thiver

Avatar

ZaphodBeeblebrox "Ook snap ik niet goed waarom telkens een Mary Sue complex wordt aangehaald bij een sterk vrouwelijk personage."

Ik wel: geïnstitutionaliseerd seksisme.

ZaphodBeeblebrox

Avatar

Thiver

Zie dat is het probleem, ik denk niet in zo'n termen of het moet echt absurd hard opvallen dat zelfs ik het niet kan missen. Maar als ik een personage zie dat ik leuk vind stel ik me gewoon echt niet de vraag met welke agenda die in die film zit. 'Oh, er moesten een paar zwarten bij om dat publiek blij te maken. En gooi er nog een paar vrouwen bij dan komen er van die hoek ook geen klachten.' Kom zeg.

Ik heb soms echt de indruk dat mensen met een checklist in de cinema zitten en elke keer een vink zetten als ze iets politiek denken te zien. Ik wil gewoon met een goed gevoel terug de zaal uitkomen. Als een film daarin slaagt ben ik al tevreden, meesterwerk of niet. Laat dat nu niet de indruk geven dat ik daarom eender welke rommel ga slikken. Ik heb ook iets van een kritische geest. Maar ik laat het mijn kijkplezier niet vergallen en daar gaat het voor mij in de eerste plaats om.

Maac

Avatar

Geïnstitutionaliseerd seksisme? Zijn er echt mensen die daar nog in geloven? Damn.

kokosnoot

Avatar

Interessante discussies! Ik weet in ieder geval dat ik ook niet te veel moet verwachten en Brie nogal vlak is dus. Dat is echt wel jammer. Vraag is, hebben ze dat gedaan omdat het veilig is of kostte het gewoon te veel moeite voor de plotschrijvers of wilde Disney vooral dat de vrouwelijke held een beetje is als onze oude superman..perfect maar saai (in mijn ogen dan).

kokosnoot

Avatar

Ik vond hem zeer vermakelijk! Captain marvel is inderdaad te sterk, ze is een soort superman in vrouwelijke vorm. Ik vond Brie in het begin een beetje gefaked stoer doen later werd dat iets geloofwaardiger maar ze blijft een beetje vlak emotioneel. Stan Lee eerbetoon was heel mooi. S l.Jackson en de kat stelen de show haha, alle plus punten die Mof zei. Film is inderdaad van het Black Panther niveau.

NieuwsFilm

meest populair