Gerucht: Disney Plus komt als eerste naar Nederland

Gerucht: Disney Plus komt als eerste naar Nederland

En dan pas naar de rest van de wereld.

Disney komt dit jaar nog met streamingdienst Disney Plus. Deze dienst wordt door het grote en populaire aanbod van Disney gezien als een mogelijke Netflix-killer. Waar je misschien zou verwachten dat Disney de dienst lanceert in de Verenigde Staten en dan uitbreidt naar andere markten, lijkt de vork anders in de steel te zitten. Naar het schijnt begint men hier in Nederland met een technische test.

Dat stelt de site The Information op basis van bronnen binnen Disney. De bedoeling zou zijn om hier in Nederland te kijken of alle technische aspecten van de streamingdienst naar behoren functioneren. Als dat het geval is, moet de dienst uitgerold worden naar andere landen, waaronder dus ook de Verenigde Staten.

Wat kunnen we verwachten?
De bedoeling zou zijn om Disney Plus goedkoper te maken dan Netflix. De dienst omvat een hele rits aan content, onder meer van Disney zelf, maar ook van dochterbedrijven als Pixar, Lucasfilm en Marvel Studios. Als de overname van Fox rond is, moet ook dat materiaal op de dienst komen te staan. Dat betekent dat veel populaire content van Netflix gaat verdwijnen en een nieuw thuis krijgt.

Niet alleen komt reeds bestaande content, die vaak voor televisie of de bioscoop gemaakt is, naar Disney Plus, ook maakt men content specifiek voor de streamingdienst. Marvel Studios ontwikkelt bijvoorbeeld series voor de dienst, net als Lucasfilm dat doet. Zo komt er een serie rond Marvel-personage Loki en krijgt de streamingdienst de eerste live-action serie in de Star Wars-franchise.

Wil je meer weten over de streamingdienst? Lees dan hier ons artikel met alles over Disney Plus.

NieuwsFilm

meest populair