De vijf topfilms die Netflix deze week heeft toegevoegd

De vijf topfilms die Netflix deze week heeft toegevoegd

Vooral goede Nederlandse films en documentaires op Netflix deze week.

Elke week voegt Netflix heel wat films toe aan de database. Daar zitten soms mooie films tussen en soms wat minder mooie. In dit artikel lichten we de vijf beste films uit die nieuwe toevoegingen uit en bieden we je een overzicht met alle andere producties die nu beschikbaar zijn.

De tweeling (2002)
Bekijk de afbeeldingRegie: Ben Sombogaart | Cast: Ellen Vogel, Gudrun Okras, Thekla Reuten, Nadja Uhl
De Tweeling is gebaseerd op het gelijknamige boek van Tessa de Loo. Het verhaal draait om tweelingzussen die tijdens de Tweede Wereldoorlog opgroeiden. In 1926 werden Lotte en Anne gescheiden. Lotte groeide op bij een rijk Nederlands gezin om te herstellen van TBC en Anna werd naar een Duitse boerderij gestuurd om voor haar oom te werken. Tijdens de oorlog verliezen beide vrouwen hun man. Jaren na de oorlog komen ze elkaar tegen en moeten ze met elkaar en hun grote verschillen om zien te gaan.


The Zookeeper's Wife (2017)
Bekijk de afbeeldingRegie: Niki Caro | Cast: Jessica Chastain, Johan Heldenbergh, Daniel Brühl, Timothy Radford
Het waargebeurde verhaal van een moeder en vrouw die een heldin werd voor honderden mensen. Antonina Żabińska en haar echtgenoot Dr. Jan Żabiński zorgden voor de dierentuin in Warschau en en besloten na de invasie door de Duitsers een samenwerking met het Poolse Verzet aan te gaan. Samen bedachten ze een plan om talloze mensen te redden uit de getto en dat deden ze met groot gevaar voor eigen leven.


The Dawn Wall (2017)
Bekijk de afbeeldingRegie: Josh Lowell, Peter Mortimer | Cast: Tommy Caldwell, Kevin Jorgeson
De Dwan Wall is een bijna onmogelijk te beklimmen 1.000 meter hoge rotswand van El Capitan. In januari 2015 besloten Tommy Caldwell en Kevin Jorgeson te proberen de Dawn Wall te beklimmen. Het duo leefde wekenlang op de bergwand en kreeg daardoor veel aandacht. En voor het duo was het veel meer dan alleen een klim tegen een bergwind: voor hen was het een manier om onverwerkte dingen uit het verleden een plaats te geven.


Weapon of Choice (2018)
Bekijk de afbeeldingRegie: Fritz Ofner, Eva Hausberger
De Glock is een pistool waar vast zo'n beetje iedereen van gehoord heeft. Deze documentaire kijkt naar dit goed verkopende geweer op de internationale wapensmarkt. De documentaire kijkt naar de opkomst van de Glock; het meest verkochte moordwapen van de wereld. Daarnaast vormt de documentaire een kijkje op de politiek van geweld en de implicaties daarvan van Chicago tot Kirkuk.


The Hurricane Heist (2018)
Bekijk de afbeeldingRegie: Rob Cohen | Cast: Toby Kebbell, Maggie Grace, Ryan Kwanten, Ralph Ineson
Heerlijk absurde film waarin een groepje opportunistische criminelen besluit 600 miljoen dollar te stelen van de Amerikaanse munt. Dat doen ze tijdens een orkaan in de dodelijke categorie 5. De criminelen moeten op het moment dat hun plannen in het honderd vallen proberen de code van de kluis te bemachtigen, maar er is maar één persoon die deze keuze kent.


En verder...
Voegde Netflix onderstaande titels toe aan zijn database.

Actie
The Hard Way (2019)

Familie
Mees Kees Langs de Lijn (2016)
Mees Kees op Kamp (2013)

Komedie
Rokjesdag (2016)
Onze Jongens (2016)


NieuwsFilm

meest populair