Netflix

De vijf topfilms die Netflix deze week heeft toegevoegd

Vooral goede Nederlandse films en documentaires op Netflix deze week.

door Jim Pedd om 22:30 in Netflix
Elke week voegt Netflix heel wat films toe aan de database. Daar zitten soms mooie films tussen en soms wat minder mooie. In dit artikel lichten we de vijf beste films uit die nieuwe toevoegingen uit en bieden we je een overzicht met alle andere producties die nu beschikbaar zijn.

De tweeling (2002)
Regie: Ben Sombogaart | Cast: Ellen Vogel, Gudrun Okras, Thekla Reuten, Nadja Uhl
De Tweeling is gebaseerd op het gelijknamige boek van Tessa de Loo. Het verhaal draait om tweelingzussen die tijdens de Tweede Wereldoorlog opgroeiden. In 1926 werden Lotte en Anne gescheiden. Lotte groeide op bij een rijk Nederlands gezin om te herstellen van TBC en Anna werd naar een Duitse boerderij gestuurd om voor haar oom te werken. Tijdens de oorlog verliezen beide vrouwen hun man. Jaren na de oorlog komen ze elkaar tegen en moeten ze met elkaar en hun grote verschillen om zien te gaan.


The Zookeeper's Wife (2017)
Regie: Niki Caro | Cast: Jessica Chastain, Johan Heldenbergh, Daniel Brühl, Timothy Radford
Het waargebeurde verhaal van een moeder en vrouw die een heldin werd voor honderden mensen. Antonina Żabińska en haar echtgenoot Dr. Jan Żabiński zorgden voor de dierentuin in Warschau en en besloten na de invasie door de Duitsers een samenwerking met het Poolse Verzet aan te gaan. Samen bedachten ze een plan om talloze mensen te redden uit de getto en dat deden ze met groot gevaar voor eigen leven.


The Dawn Wall (2017)
Regie: Josh Lowell, Peter Mortimer | Cast: Tommy Caldwell, Kevin Jorgeson
De Dwan Wall is een bijna onmogelijk te beklimmen 1.000 meter hoge rotswand van El Capitan. In januari 2015 besloten Tommy Caldwell en Kevin Jorgeson te proberen de Dawn Wall te beklimmen. Het duo leefde wekenlang op de bergwand en kreeg daardoor veel aandacht. En voor het duo was het veel meer dan alleen een klim tegen een bergwind: voor hen was het een manier om onverwerkte dingen uit het verleden een plaats te geven.


Weapon of Choice (2018)
Regie: Fritz Ofner, Eva Hausberger
De Glock is een pistool waar vast zo'n beetje iedereen van gehoord heeft. Deze documentaire kijkt naar dit goed verkopende geweer op de internationale wapensmarkt. De documentaire kijkt naar de opkomst van de Glock; het meest verkochte moordwapen van de wereld. Daarnaast vormt de documentaire een kijkje op de politiek van geweld en de implicaties daarvan van Chicago tot Kirkuk.


The Hurricane Heist (2018)
Regie: Rob Cohen | Cast: Toby Kebbell, Maggie Grace, Ryan Kwanten, Ralph Ineson
Heerlijk absurde film waarin een groepje opportunistische criminelen besluit 600 miljoen dollar te stelen van de Amerikaanse munt. Dat doen ze tijdens een orkaan in de dodelijke categorie 5. De criminelen moeten op het moment dat hun plannen in het honderd vallen proberen de code van de kluis te bemachtigen, maar er is maar één persoon die deze keuze kent.


En verder...
Voegde Netflix onderstaande titels toe aan zijn database.

Actie
The Hard Way (2019)

Familie
Mees Kees Langs de Lijn (2016)
Mees Kees op Kamp (2013)

Komedie
Rokjesdag (2016)
Onze Jongens (2016)


16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Zembo

Avatar

Matig aanbod. Ik ben zeer benieuwd naar Triple Frontier, volgende week.

Master Of Films

Avatar

Weapon of Choice in mijn lijst zetten.
Verder ben ik ook benieuwd naar Triple Frontier.

Ang3l

Avatar

Nou.... da's niet echt om voor thuis te blijven.

chefry1983

Avatar

Ik ben nog steeds druk bezig om de nieuwe films van vorige week te bekijken.

Frietgezicht

Avatar

Ik moest ooit mee met mijn neefje naar zo’n Mees Kees film(geen idee welke) en dat was een lange zit. Gelukkig had ik een borreltje op.

McKelly

Avatar

Begrijpelijk dat Netflix de prijzen weer gaat verhogen als je dit geweldige aanbod krijgt!

Sparrow_LW

Avatar

aah, Frietgezicht, niet zo zuur.... haha,.... Smiley face Mees Kees, in ieder geval de eerste, is best een leuke film en zeker voor de doelgroep... Mees Kees op kamp is ook wel grappig, maar Langs de Lijn heb ik niet gezien (inmiddels zijn mijn kids te oud hiervoor)

Frietgezicht

Avatar

@ Sparrow, klinkt alsof je het stiekem jammer vindt dat ze te oud zijn en je geen excuus meer hebt ;)

Natuurlijk leuk voor de doelgroep ja, dat wel.

BlackPowerWolf

Avatar

Is The Zookeepers wife een aanrader? Ik hoor en lees van wel en nu weet ik niet of ik beschaamd moet zijn als ik hem niet gezien heb?

Sparrow_LW

Avatar

@frietgezicht... haha, ja bijna.... Als je bedenkt dat Madagascar zo ongeveer hun favoriet was, we die film 385.746 keer hebben gehoord op de achtergrond en mijn vrouw en ik met elkaar communiceren in quotes van die film, dan vind ik het ook wel fijn dat ik nu met mn jongens naar John Wick kan kijken, haha....

Pronk47

Avatar

Ik dacht dat die F1 docu zal komen,Drive to Survive

ridjieddo

Avatar

Weapon of Choice op m’n lijstje gezet

Goku32

Avatar

Als nedflix deze troep blijft geven aan het publiek. Dan gaat iedereen het straks opzeggen. En dan gaat iedereen straks over naar Disney +

Spider-fan

Avatar

Het blijft vervelend dat Netflix soms ineens content weghaalt. Het wordt wel aangegeven, maar vrij kort voor het gebeurt. Ik zat in het laatste seizoen van Sleepy Hollow, dat vrij recent was toegevoegd, en nu staan alleen de eerste twee seizoenen er nog. En wat is het nut om nog seizoenen te laten staan als je andere weghaalt, je kunt hem dan toch niet meer afkijken.
Het is toch wel aan te raden ook al zijn er nog kort geleden nieuwe seizoenen toegevoegd, meteen te gaan kijken, want ze kunnen het vrij snel weer weghalen.

NieuwsFilm

meest populair