Topactrices op het oog voor Cruella De Vil origin story

Topactrices op het oog voor Cruella De Vil origin story

Het project begint flink te vorderen!

Disney's Maleficent was een groot succes; de film, waarin Angelina Jolie de hoofdrol speelt, werd goed onthaald en wist meer dan 750 miljoen dollar aan de wereldwijde box-office op te halen. Maleficent is een remake van de film Doornroosje, maar deze keer wordt het sprookje verteld vanuit het oogpunt van de heks Malafide. Nu wil Disney opnieuw zo'n succes herhalen met een andere iconische slechterik, namelijk Cruella De Vil.

Het Huis van de Muis plant een origin story rond Cruella De Vil, waarin het duidelijk wordt hoe de jonge Estella in de toekomstige slechterik uit 101 Dalmatians verandert; hierin werd zoals iedereen wellicht weet De Vil door Glenn Close gespeeld. De rol van Estella is weggelegd voor Emma Stone; zij zal de hoofdrol gaan spelen. Maar nu heeft Disney ook meerdere grote namen op het oog voor de schurk van de film.

Indrukwekkend lijstje
Zo worden Emma Thompson, Charlize Theron, Julianne Moore, Demi Moore én Nicole Kidman genoemd; laatstgenoemde staat bovenaan het verlanglijstje. Het gaat hier om de rol van The Baroness; zij zal een belangrijk aandeel hebben in de transformatie van Estella tot Cruella.

De film wordt geregisseerd door Craig Gillespie, o.a. bekend van I, Tonya, terwijl het script wordt geschreven door Tony McNamara, o.a. bekend van The Favourite. Een releasedatum is nog niet bekend.

NieuwsFilm

meest populair