Walt Disney strenger voor 'Star Wars' dan Marvel

Het muishuis meer bovenop de Star Wars-franchise.

Walt Disney groeit maar door. Binnenkort bezit het huis van de muis 20th Century Fox en de afgelopen jaren kocht de entertainmentreus al Pixar Animation, Marvel Entertainment en Lucasfilm. Het blijkt dat Disney op dit moment meer bovenop Star Wars zit dan op Marvel. Op zich logisch.

Regisseur Taika Waititi sprak tijdens het SXSW festival met Observer, onder meer over zijn ervaring met de filmstudio en de inmenging in de twee miljarden-franchises. Op de vraag welke franchise de meeste richtlijnen krijgt zei hij "Star Wars, ja. Overduidelijk." Maar hij gaf ook aan dat hij zeker vrijheid heeft gekregen bij de regie van een aflevering van Walt Disney's Star Wars-serie The Mandalorian, over een paar maanden te zien op Disney Plus:


"Er zijn zeker enkele dingen die ik in de loop der jaren heb geleerd [...] die ik in mijn aflevering heb verwerkt. Maar ik kan niet... Het is een bijzonder heilig universum, het Star Wars-universum, dus ik kan er niet veel van mezelf instoppen."

Thor: Ragnarok
Waititi regisseerde voor Marvel Studios Thor: Ragnarok. Die film werd een financieel succes en wordt gezien als een van de vermakelijkste / humoristische delen in de reeks. De Nieuw-Zeelandse filmmaker keert ongetwijfeld terug voor een toekomstige film in het Marvel Cinematic Universe.

De serie The Mandalorian heeft nog geen verschijningsdatum, maar het zou zomaar de klapper kunnen zijn voor tijdens de lancering van Disney+ eind 2019. Meer over de Star Wars-serie lees je uiteraard op SerieTotaal.nl.

NieuwsFilm

meest populair