Toch hoop voor 'Pirates of the Caribbean'

Toch hoop voor 'Pirates of the Caribbean'

De reboot leek eerst in de problemen te zijn gekomen.

Eerder dit jaar bleek dat Rhett Reese en Paul Wernick opstapten bij de geplande reboot van de Pirates of the Caribbean-franchise. Ze hadden een paar maanden aan het project gewerkt, maar kwamen er niet uit met Disney. Daarop keek de studio naar twee opties: de franchise stopzetten of doorgaan met een nieuwe schrijver.

Nu blijkt dat Disney heeft gekozen voor die laatste optie. De studio wil volgens Discussing Film een oude bekende aantrekken: Terry Rossio. Hij schreef eerder het script van Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl en minireboot On Stranger Tides. Hem terugbrengen vormt voor Disney wellicht een laatste poging om de franchise nieuw leven in te blazen.

Lang leven
De franchise kent tot nu toe vijf delen, waarvan het laatste in 2017 in de bioscoop te zien was. Maar die film bracht nog geen 800 miljoen dollar op aan de box office en dat was voor Disney te weinig. Niet alleen was de film erg duur gebleken - men moest alleen al 90 miljoen dollar betalen aan hoofdrolspeler Johnny Depp - ook was die verdienste gewoon te weinig.

En dus bekeek Disney de mogelijkheid om nieuwe verhalen te vertellen in het universum. Jerry Bruckheimer produceert nog altijd, maar er komt een nieuwe schrijver.

NieuwsFilm

meest populair