Algemeen

Toch hoop voor 'Pirates of the Caribbean'

De reboot leek eerst in de problemen te zijn gekomen.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Eerder dit jaar bleek dat Rhett Reese en Paul Wernick opstapten bij de geplande reboot van de Pirates of the Caribbean-franchise. Ze hadden een paar maanden aan het project gewerkt, maar kwamen er niet uit met Disney. Daarop keek de studio naar twee opties: de franchise stopzetten of doorgaan met een nieuwe schrijver.

Nu blijkt dat Disney heeft gekozen voor die laatste optie. De studio wil volgens Discussing Film een oude bekende aantrekken: Terry Rossio. Hij schreef eerder het script van Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl en minireboot On Stranger Tides. Hem terugbrengen vormt voor Disney wellicht een laatste poging om de franchise nieuw leven in te blazen.

Lang leven
De franchise kent tot nu toe vijf delen, waarvan het laatste in 2017 in de bioscoop te zien was. Maar die film bracht nog geen 800 miljoen dollar op aan de box office en dat was voor Disney te weinig. Niet alleen was de film erg duur gebleken - men moest alleen al 90 miljoen dollar betalen aan hoofdrolspeler Johnny Depp - ook was die verdienste gewoon te weinig.

En dus bekeek Disney de mogelijkheid om nieuwe verhalen te vertellen in het universum. Jerry Bruckheimer produceert nog altijd, maar er komt een nieuwe schrijver.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

maak dit keer een lowbudget pirate film die zich zelf niet al te serieus neemt.

adofmirosch

Avatar

Heb me gewoon goed vermaakt met het laatste deel.
Hoop echt op deel 6 met johnny depp, en dan echt een definitief einde.

Xenolicker

Avatar

Ik las ergens dat ze ook weer actief bezig zijn met de ontwikkeling van de ‘20,000 Leagues Under The Sea’-film over Kapitein Nemo, een zeemonster, en dappere en duistere daden in en rond een duikboot.

Goku32

Avatar

Zonder jack SPARROW is het niks meer aan. En het is zo wel een mooie afsluiter van een reeks

Sunspot

Avatar

Zo, tering, wist niet dat Depp zoveel kreeg voor meest recent deel.

Maar is wel goed geweest zo, misschien nog 1 dikke afsluiter met zoveel mogelijk originele karakters, maar dan zou het klaar moeten zijn

Sunspot

Avatar

@Goku32

Sowieso, zonder Sparrow is het niks, hij is juist de franchise vind ik.

Gewoon 1 dikke afsluiter en klaar ermee.

Malloy de Beer

Avatar

Ik vond Jack Sparrow als persoon erg tegenvallen in Salazar's Revenge. Maar ergens voelt een Pirates film zonder Johnny Depp niet hetzelfde.

Als dat al gebeurt en het moet perse een vrouwelijk personage zijn dan ben ik wel geinteresseerd in een film over Anamaria, het personage van Zoe Saldana, in de eerste film. Ik vind het jammer dat het personage na die film nooit meer is genoemd of gezien. Maar het is bekend dat zij het vreselijk vond op de set. Blijft jammer.

NieuwsFilm

meest populair