Volledige cast en synopsis sciencefiction-epos 'Dune' bekend

Volledige cast en synopsis sciencefiction-epos 'Dune' bekend

Eind 2020 in de bioscoop; opnames gestart!

De afgelopen weken werden al heel wat grote namen van acteurs onthuld die rollen krijgen in de nieuwe verfilming van het sciencefictionboek 'Dune' uit 1965 van Frank Herbert. Nu hebben Warner Bros. Pictures en Legendary Entertainment de cast, een synopsis en de opnamestart voor Dune bekend gemaakt!

Volgens het persbericht heeft regisseur Denis Villeneuve de opnames gestart in Boedapest en hij gaat daarna naar Hongarije and Jordanië. Ook is de volledige cast bekend, al wordt deze tussendoor ongetwijfeld aangevuld:


- Timothee Chalamet (Paul Atreides)
- Rebecca Ferguson (Lady Jessica)
- Stellan Skarsgård (Baron Vladimir)
- Dave Bautista ("Beast" Rabban)
- Josh Brolin (Gurney Halleck)
- Zendaya (Chani)
- Charlotte Rampling (Reverend Mother Mohiam)
- Oscar Isaac (Duke Leto Atreides)
- Javier Bardem (Stilgar)
- Jason Momoa (Duncan Idaho)
- David Dastmalchian (Piter De Vries)
- Stephen McKinley Henderson (onbekend)
- Chen Chang (Dr. Yueh)


Eerste synopsis
En de synopsis is onthuld: Een mythische en emotioneel geladen reis van een held, "Dune" vertelt het verhaal van Paul Atreides, een briljante en begaafde jongeman die zonder zijn medeweten is geboren met een grote lotsbestemming. Hij moet afreizen naar de gevaarlijkste planeet in het universum om de toekomst van zijn familie en zijn mensen zeker te stellen. Als kwaadwillende krachten conflicteren over de exclusieve en waardevolle grondstoffen van de planeet - een product dat in staat is om het grootste potentieel van de mensheid te ontsluiten - zullen alleen degenen die hun angst kunnen overwinnen, overleven.

Op 19 november 2020 moet Dune in de Nederlandse bioscoop verschijnen.

NieuwsFilm

meest populair