Gave fantheorie: zo komen de X-Men naar het MCU

Gave fantheorie: zo komen de X-Men naar het MCU

Natuurlijk met een korrel zout nemen. Een flinke!

De overname van Fox door Disney is rond. Dat betekent dat de film- en televisierechten op de X-Men en Fantastic Four weer in handen zijn van Marvel Studios. Het biedt Kevin Feige de mogelijkheid om een lang gekoesterde droom te realiseren, namelijk al die personages naar het MCU te brengen.

De vraag is echter hoe Marvel Studios de mutanten introduceert in het MCU. Op internetforum lezen we een interessante theorie van een fan, die misschien wel eens een perspectief kan bieden. Lees dit enkel verder als je Captain Marvel al gezien hebt.

Infinity Stones
Goed, aan het einde van Captain Marvel komen we erachter dat Carol Danvers (Brie Larson) haar krachten kreeg door interactie met de Tesseract. Op de een of andere manier veranderde de Infinity Stone haar in een onverslaanbare heldin. De theorie gaat dat de Avengers op de een of andere manier erin slagen om in Avengers: Endgame de Infinity Stones te stelen van Thanos (Josh Brolin).

Vervolgens moeten de Avengers de stenen vernietigen. Dat doen ze, waarop de schokgolven die daaruit voortkomen het universum veranderen en het mutantgen maken. Ergens heeft Marvel daar al de basis voor gelegd met Captain Marvel maar ook met Avengers: Age of Ultron, waarin Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) en Quicksilver (Aaron Johnson) ook hun krachten kregen via de Infinity Stones.

Andere mogelijkheden
Een andere optie ligt in de Secret War, een verhaallijn uit de comics waarvan Anthony en Joe Russo al eens gezegd hebben dat ze die wel willen maken. Daarin teleporteert de machtige Beyonder de grootste helden en schurken van het multiversum naar één plek om het tegen elkaar op te nemen.

Fans vonden dat ook al een goede manier om de X-Men en Fantastic Four te introduceren in het MCU. Het idee van een multiversum lost immers de vraag op waar al die superwezens ineens vandaan komen.

NieuwsFilm

meest populair