Algemeen

Disney cancelt X-Men en houdt één held levend

De deal is rond. Marvel kan de X-Men inlijven.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Gisteren werd de deal tussen Walt Disney en Fox definitief beklonken en nu kunnen de Disney studio-eigenaren aan de slag met de buit, waaronder Marvel-personages zoals Fantastic Four, X-Men, Wolverine en Deadpool. Alleen de laatste lijkt het te overleven.

Volgens The Hollywood Reporter ziet Disney alleen brood in de Deadpool-films. De rest van de plannen gaan de prullenbak in. Alleen Marvel Studios zou plannen rond films over bijvoorbeeld Gambit, Doctor Doom en Multiple Man in leven kunnen houden. Die kans lijkt echter klein. Ook The New Mutants lijkt geen bioscooprelease te gaan krijgen en te verdwijnen achter de inlog van Disney+ of Hulu. Ook zal Disney iets moeten met X-Men producenten Lauren Shuler Donner en Simon Kinberg.

X-Force
Hiermee wordt X-Men: Dark Phoenix de laatste film in de reeks en kunnen we waarschijnlijk gewoon Deadpool 3 en X-Force verwelkomen. De kans dat de X-Men snel te zien zijn in het Marvel Cinematic Universe lijkt klein. Marvel Studios zou tot en met 2022 al plannen hebben, mogelijk met hier en daar een mutant in een bijrol.

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ZaphodBeeblebrox

Avatar

Gek dat ze X-men schrappen.

Ben er geen fan van maar heel hun thema rond discriminatie van mutanten en acceptatie zou nochtans ideaal zijn voor films met een 'politieke agenda', iets waar Marvel en Disney al zoiezo constant van beschuldigd worden. Ze zouden net moeten staan springen voor de X-men.

Robbepost

Avatar

^ ze schrappen de X-men niet ze gaan overnieuw beginnen lijkt me.

GreenHornet

Avatar

het is goed dat er wat jaren tussen zit...
als ze pas in de jaren 30 beginnen heb ik geen moeite mee

ZaphodBeeblebrox

Avatar

Robbepost

Mij lijken ze eerder met Deadpool en X-Force te willen voortgaan als ik zo lees. De kans dat X-men snel in de MCU komen lijkt klein. Ooit komt het er misschien van maar niet voor de eerstkomende jaren alleszins.

shellghost

Avatar

X-men zijn in de comics ook al redelijk dood qua uitgaves en nieuwe verhalen. De hoogtijdagen van de jaren 90 liggen ver achter ons.

Rich Art

Avatar

@ZaphofBeeblebrox: dat vraag ik me af. Denk dat we daar al snel iets van gaan merken in het MCU. Er zitten al twee X-men personages in tenslotte... Dus mondjesmaat worden we er op voorbereid. Tis alleen even de vraag hoe het hele "mutanten"-gebeuren zijn introductie gaat krijgen. Daar moet er eentje goed en creatief over gaan nadenken. :P

Al zal het me niks verbazen als daar echt niet al een plannetje voor klaar ligt...

GreenHornet

Avatar

een reboot van MCU kan ook een mogelijkheid zijn

Ang3l

Avatar

@Shellghost: De hele reden DAT de X-Men in de comics dood zijn, is omdat de filmrechten niet bij Marvel lagen. Als ze goede nieuwe verhalen en karakters zouden maken, dan gingen de filmrechten daarvan naar FOX. Daarom heeft marvel ze dood laten bloeden en in sommige gevallen zelfs omgevormd naar Inhumans. Die hebben ze ook in film en serie willen pushen, maar dat faalde enorm.Nu de X-Men weer terug zijn, gok ik ook dat de verhalen en karakters weer aan zullen trekken. Ze hebben ze zelf bewust strategisch vakkundig om zeep geholpen.

GreenHornet

Avatar

we kunnen dus nieuwe comics verwachten

Sunspot

Avatar

@Shellgost

Zoals iemand anders al zei, is omdat Disney de rechten niet meer had, hoewel ze eindelijk na lange tijd weer zijn begonnen ermee, aantal jaren geleden

Sunspot

Avatar

Oke, dus zelfs Fassbender en McAvoy gaan niet mee, of misschien worden ze gewoon weer gecast over jaren.

Zo zonde.

Hoop in ieder geval dat Disney serieus met Xmen omgaat, thema's die zo belangrijk zijn in de serie en niet met een lcuhtig kinderactie ding komen als de AVengers

Goku32

Avatar

Jammer vind ik, je kan veel met de x men universum

CAPE OF GOOD FILMS

Avatar

heb na Apocalypse helemaal geen vertrouwen meer in deze doorgewinterde bejaarden superhelden films , Days of future past en logan als afsluiter en door de wasmachine met die boel.

Vondalen

Avatar

Tja, Deadpool kun je nou eenmaal niet de nek omdraaien (althans het kan wel alleen draait ie hem zelf weer terug...) en Wolverine heeft inmiddels al bewezen dat hij toch niet het eeuwige leven heeft (misschien is het in geval beter om te zeggen het oneindige leven)

Maar volgens mij waren de Hulk (Ruffalo) en Wolverine (Jackman) al in de pers begonnen met flirten naar elkaar (met flirten bedoel ik dan elkaar uitdagen voor een geweldige CGI gevecht), ik denk gerust dat Wolverine nog wel een keertje een sateetje mee komt prikken op de MCU bbq

nieuwslaatste nieuws

meest populair