Algemeen

Horrortopper 'Us' richt financieel bloedbad aan

Us lijkt Captain Marvel te verslinden.

door Bram de Groot om 09:22 in Algemeen
Kijk jij ook zo uit naar de horrorthriller Us van regisseur Jordan Peele? Vanaf gisteren is de film te zien in de Nederlandse bioscoopzalen en na zijn FilmTotaal recensent kwam Lukas Schroder uit op een uitstekende 4,5 ster. In de States lijkt de film een gigantische financiële start te gaan maken.

Volgens Deadline gaat het R-rated Us een kleine 50 miljoen noteren in het openingsweekend. Dit is zo'n 15 miljoen dollar meer dan Get Out uit 2017, de voorgaande film van Peele. Ook zal Us de Marvel-superheldenfilm Captain Marvel van de eerste stek stoten. Die film stond twee weken op de eerste stek en zal na aankomend weekend rond de $900 miljoen wereldwijd staan.

Uiterst sterk ontvangst!
Us is enorm goed ontvangen. Na zo'n 160 getelde recensies staat de horrorthriller op een prima 96 procent op Rotten Tomatoes en dat is uiteraard een score die een bioscoopbezoekje gerechtvaardigd.

Er zijn rollen voor onder meer Lupita Nyong'o (Star Wars: The Force Awakens), Elisabeth Moss (The Square), Winston Duke (Black Panther) en Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman). Lees meer over Us.5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Symn

Avatar

Bij een financieel bloedbad denk ik aan iets anders...

Hyenas

Avatar

Hele spannende film. Vooral de 2de helft heeft een heerlijk tempo. Geen goedkope jumpscares maar gewoon lekker spannend. 9/10

GreenHornet

Avatar

Ik had moeite met de trailer was erg donker.
Hoe was het voor jullie in de bioscoop?

Serieuze vraag.

Devenace

Avatar

Dat krijg je he als je passie erin stopt.

nieuwslaatste nieuws

meest populair