Algemeen

Netflix verfilmt de 'Three Musketeers' maar nu in 'Mission: Impossible'-stijl

Opnieuw verfilming voor de drie musketiers!

door Bram de Groot om 09:36 in Algemeen
Netflix heeft volgens Heat Vision een script opgepikt waarin een verhaal staat verteld dat gebaseerd is op het historische en bekende avonturenverhaal 'Les Trois Mousquetaires' / 'The Three Musketeers' uit 1844 van schrijver Alexandre Dumas.

Het script is geschreven door Harrison Query en het zou een moderne vertelling zijn van de drie musketiers. Het origineel speelt zich af in de zeventiende eeuw, in Frankrijk. De film volgt de jonge man d'Artagnan die graag aansluit bij de garde van de koning, die als naam 'de musketiers' heeft. Hij wordt echter niet aanvaard door de drie originele musketiers Athos, Porthos en Aramis. Uiteraard is dit de start van grootse avonturen.

Mission Impossible
De toon van de film zou a la Mission: Impossible zijn en de productie ligt in handen van Eric Newman en Bryan Unkeless (Bright) en Scott Glassgold.

De meest recente film gebaseerd op de musketiers is The Three Musketeers uit 2011, de 3D-verfilming geregisseerd door Paul W.S. Anderson. Deze poging bleek geen doorslaand succes.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

John Wayne

Avatar

Er zijn al veel verfilmingen en enkele zijn ook echt goed, de versie uit 1948 bijvoorbeeld met Gene Kelly en Lana Turner (dit waren ooit heel grote namen kids Smiley face). De beste verfilming is het 2-luik uit 1973 en 1974, The Three Musketeers ' en 'The Four Musketeers; Milady's Revenge'. De verfilmingen die daarna kwamen o.a uit 1993 en dat prul uit 2011 konden niet in de schaduw van die eerdere verfilmingen staan. Het werd steeds grootser, maar ook steeds absurder, zonder enig gevoel voor historie en tijdgeest. Een nieuwe verfilming a la Mission Impossible zie ik dan ook met enig argwaan tegemoet.

Renegade

Avatar

Ach ik ben niet vies van een popcorn verfilming. En ja ik heb ze allemaal gezien.

Sparrow_LW

Avatar

Musketiers in Mission impossible stijl? Ja, dat heeft Robin Hood laatst ook goed gedaan... Robin Hood in Green Arrow stijl... nee nee nee, niet doen.... alstublieft, niet doen...

McKelly

Avatar

@john Wayne, moet je eerlijk bekennen dat ik de eerdere films die je noemt nooit heb gezien, maar vond man in the Iron mask niet verkeerd.

adofmirosch

Avatar

Nou die van 2011 vind ik gewoon een leuke film, enigste minpunt was de sequel tease op 't einde.
Die is er jammer genoeg nooit van gekomen.

ridjieddo

Avatar

The Man in the Iron Mask vond ik ook wel leuk concept. Uitvoering wat minder, maar alsnog een leuke kijk. Als ze maar niet een film maken a la de laatste King Arthur en Robin Hood.

GreenHornet

Avatar

De film moet echt afspelen in deze tijd.
Ga niet een alternatieve wereld maken zoals Robin Hood 2018Goov25

Avatar

De verfilming uit 2011 was vermakelijke onzin; de film nam zichzelf ook nergens serieus, dus het is beetje vreemd hem af te kraken als mislukte 'Three Musketeers'.

nieuwslaatste nieuws

meest populair