Algemeen

Marvel-filmuniversum krijgt geen volledige reboot na 'Avengers: Endgame'

Dus toch niet echt het einde.

door Jim Pedd om 19:18 in Algemeen
Avengers: Endgame is heel duidelijk de markt in gezet als het einde van het MCU zoals we dat kennen. Maar dat er vervolgfilms over onder meer Spider-Man, Black Panther en Doctor Strange zijn aangekondigd, wees er al op dat dit niet helemaal zo zou zijn. Dat bevestigt scenarist Christopher Markus nu ook.

Markus, die samen met Stephen McFeely het scenario schreef, laat weten dat het MCU in zekere vorm gewoon doorgaat zoals we het kennen. Maar dan natuurlijk zonder de originele Avengers, die nadat ze Thanos (Josh Brolin) hebben verslagen met pensioen zullen gaan.

MCU blijft bestaan
Tegenover Empire Magazine vertelde Markus dat het de bedoeling is dat het MCU gewoon doorgaat zoals we het kennen. De verhalen zijn allemaal aan elkaar verbonden, dus het is onmogelijk een klein deel echt te veranderen omdat dit teveel invloed heeft op de rest.

"Het MCU blijft bestaan. Wat zich erin bevindt, is een fluïde en veranderend ding, maar omdat alles verbonden is, kan je niet maar een bepaald deel rebooten. Alle delen moeten samenwerken. Dingen gaan door, net als het leven. Maar elk verlies is echt, dat geldt ook voor verandering," aldus Markus.4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rutherford

Avatar

Ik zou nog beginnen denken dat er een grote Marvel release op komst is.

Decepticon

Avatar

Dit soort dingen hoor graag van deze kwaliteits schrijver.
Zo hoort het ook en ik verwachtte niet anders.
Je kunt de MCU niet rebooten, het overgrote verhaal moet idd door, net zoals het leven idd, anders heeft het ook geen blijvende impact. Je kunt in principe alleen rebooten als personages die blijven leven, te oud worden, er zou dan in principe iemand anders die mantel/naam over moeten nemen. Of dat personage weg laten of dood laten gaan. Als Steve Rogers of Tony Stark straks dood gaan, dan kan er geen nieuwe Steve of Tony komen, wel een nieuwe Cap of Iron Man.

Maar wie zegt dat de originele Avengers met pensioen gaan na End Game? Dat is helemaal niet bekend, dat wordt alleen maar gesuggereerd door iedereen.

Ik ga er van uit dat Thor blijft leven en nog wel door blijft gaan, want die draait nu pas echt lekker sinds Ragnarok.

StarWars-SGPer

Avatar

Sowieso dom dat ze de Avengers afsluiten op het hoogtepunt van hun populariteit.

Marklar

Avatar

Extreem verrassend nieuws dit. Mind = blown

NieuwsFilm

meest populair