Blu-ray

Blu-ray review uitstekende revival-film 'Halloween' met brute Michael Myers!

Blumhouse Productions geeft Michael Myers weer een kans.

door Bram de Groot om 17:25 in Blu-ray
Regie: David Gordon Green | Cast: Jamie Lee Curtis (Laurie Strode), Judy Greer (Karen), Andi Matichak (Allyson), Nick Castle/James Jude Courtney (Michael Myers/The Shape),Haluk Bilginer (Dr. Sartain), Will Patton (Hawkins), Rhian Rees (Dana Haines), Jefferson Hall (Aaron Korey), Toby Huss (Ray), Dylan Arnold (Cameron), e.a. | Speelduur: 105 minuten | Bioscooprelease: 01.11.2018 | FilmTotaal recensie: 3,5 ster

Het opnieuw leven inblazen van bestaande filmreeksen heeft een nieuwe insteek; geen complete reboot, maar gewoon het tweede (of latere) deel opnieuw maken. Producent Jason Blum van Blumhouse Productions lijkt een neusje te hebben voor revivals. Nadat hij eerder M. Night Shyamalan een nieuwe kans gaf, bracht hij verleden jaar nieuw leven in de bekendste slasherreeks. Ook met dank aan het duo Green / McBride. Een vervolg op Halloween zou al in de maak zijn.

Universal Pictures bracht het 10 miljoen dollar kostende Halloween - goed voor 253,7 miljoen dollar wereldwijd - onlangs uit op Blu-ray. Hieronder een blik op de uitgave.


In Halloween keert Laurie Strode terug en zal ze voor haar hopelijk allerlaatste keer de confrontatie aangaan met Michael Myers. Veertig jaar geleden ontsnapte Strode aan zijn slachtpartij tijdens Halloween en sindsdien heeft ze nachtmerries over deze gemaskerde seriemoordenaar.


Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: maart 2019 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-X | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5053083165673 | Met dank aan: Universal Pictures

De schijf van deze Blu-ray uitgave van Halloween zit vastgeklikt in een standaard blauwe Blu-ray keepcase. De voorkant het masker waarachter Michael Myers. De achterkant voorspelt een aantal extra's. De leeftijd: 16 jaar.

Beeld

Met de mooie beeldweergave van 2.39 : 1 ziet het geheel er prima filmisch uit. De kleuren zijn grauw en wat sober, maar blijven natuurlijk en krachtig. Over het geheel ligt een lichte laag ruis en dat maakt het beeld helemaal af. De scherpte is in de close-up bijzonder netjes, maar shot op afstand lijken wat betreft de scherpte net iets minder. Donkere scènes lijken opzettelijk net iets donkerder, aangezien het detailbehoud verder prima is. Over het geheel een prima beeldweergave.

Geluid

Halloween ken je niet alleen van de onhoudbare seriemoordenaar Michael Myers. Ook de muziek in de film is enorm bekend. Het is Daniel Davies die de muziek van John en Cody Carpenter in een soort van nieuw jasje gooide. Samen met de achtergrondmuziek, de surround effects en uiteraard passende scarejumps komt het geheel via een DTS-X track (DTS-HD 7.1) uit de verschillende speakers.

Bonusmateriaal

Er is voldoende aanvullend vermaak in de vorm van het bonusmateriaal. Zo zijn er acht verlengde/verwijderde scènes die je zeker even moet zien. Daarna volgens vijf kortere featurettes die inzoomen op onderdelen van de productie. Zo is er een korte algemene making of met Back in Haddonfield: Making Halloween waarin ook naar de originele film wordt gekeken.

De overige featurettes kijken naar Jamie Lee Curtis (The Original Scream Queen), de soundtrack (The Sound of Fear) en het masker van Michael Meyers (Journey of the Mask). Als laatste is er de video The Legacy of Halloween met een gesprek tussen actrice Jamie Lee Curtis, de originele regisseur en nu uitvoerend producent John Carpenter, regisseur David Gordon Green en producent Jason Blum.

Prima revival Halloween; op naar meer!

We blijven voorlopig nog even in deze nieuwe hype. Na deze Halloween verschijnt later dit jaar Terminator: Dark Fate. Ook deze film schrapt een eerder vervolg en zal een nieuwe reeks moeten starten. David Gordon Greens Halloween gaf in ieder geval een goed voorbeeld. Ben jij het hiermee eens, mogelijk als fan van de slashers van weleer? En kijk je uit naar meer?

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Prima filmpje maar op zich niet per se beter dan Halloween H20 die een perfecte afsluiting was(als je Resurrection negeert)

Deze vind ik ok, veel toevalligheden en de twist met die psychiater was lachwekkend en nutteloos.

Robbepost

Avatar

Ik vond het niks. Die twist was inderdaad waardeloos, maar weer ziet Strofe hem niet echt doodgaan. Na 30 jaar wachten zou je toch de zekerheid willen hebben. En uiteraard een ontsnapping (die je niet geheel ziet) tijdens een overplaatsing...

Devenace

Avatar

Ik had me hier behoorlijk op verheugd.
Maar vond de film behoorlijk tegenvallen, niet echt beter dan zn voorgangers.
Deel 1 en 2 zwaaien voor mij de scepter, alleen de latere delen kan ik nog herinneren zoals H20 die wel ok was en Res viel eigenlijk ook best mee.
Wel hele goede muziek tijdens film, spannings muziek.

Sunspot

Avatar

GEwoon goed. Jammer dat er zoveel onzin films bij zaten, zie dan ook alleen 3 films Smiley face

dejo

Avatar

Dit was een dertien in een dozijn vervolg. Vermakelijk maar totaal overbodig. De film begon wel veelbelovend maar kakte ontzettend snel in

nieuwslaatste nieuws

meest populair