Waarom 'Captain Marvel' geen liefje heeft

Waarom 'Captain Marvel' geen liefje heeft

Geen tijd voor vriendjes.

Het is vaak gebruikelijk in een superheldenfilm een liefje heeft voor de hoofdpersoon. Zo staat er immers tenminste iets op het spel. Maar in Captain Marvel is dat anders en heeft Carol Danvers (Brie Larson) geen man rondlopen die nogal aan haar kleeft. Kevin Feige legt uit waarom die keuze is gemaakt.

De Marvel-baas vertelde tijdens een interview met de site Screen Rant dat er bewust voor gekozen is om prioriteit te leggen bij de vriendschap tussen Carol Danvers en Maria Rambeau (Lashana Lynch). Dit had te maken met het plot van de film.

Geen plek voor
Het lijkt erop dat er vooral geen plaats voor was in de film. "Nou ja, het was iets dat, toen we het script ontwikkelden en naar de comics keken, niet voorbij kwam, " aldus Feige. "Dat is namelijk niet waar de film om draait. Het draait om Carol die zichzelf vindt, groeit en fouten maakt en leer van haar vrouwelijke mentoren en haar vrouwelijke vrienden. Daarin was haar band met Maria erg belangrijk."

"Het was ook iets dat, en daarvoor krijgt Lashana alle eer, want zij was buitengewoon, paste bij de unieke structuur van de film en hoe deze zijn oorsprongsverhaal vertelt," ging Feige verder. "In eerste instantie vroegen we ons af of hun band sterk genoeg zou zijn. Of het wel over zou komen. Maar toen zagen we de audities, daarna de dailies en wisten we dat het goed zat."

NieuwsFilm

meest populair