'George Clooney roept op tot boycot hotelketen sultan Brunei na invoeren doodstraf homoseksualiteit'

'George Clooney roept op tot boycot hotelketen sultan Brunei na invoeren doodstraf homoseksualiteit'

De mensenrechten in Brunei worden op een gruwelijke wijze geschonden.

Hollywoodster George Clooney (Money Monster, Tomorrowland) heeft in een gastcolumn voor Deadline de oproep gedaan om hotels van de sultan van Brunei te boycotten. Clooney komt in actie nadat het Aziatische land aankondigde een anti-homowet in te gaan voeren. Op homoseksualiteit staat voortaan de doodstraf.

Brunei voert begin april een nieuwe wet in waardoor homoseksualiteit voortaan met de dood wordt bestraft. Mensenrechtenorganisaties hebben logischerwijs geschrokken gereageerd op deze ontwikkelingen. Nu heeft ook George Clooney (57) zich uitgesproken tegen het olieland. In een column roept hij op om de negen hotels die de sultan van Brunei bezit, in onder meer de Verenigde Staten en Italië, te boycotten.

Huiswerk gedaan
Clooney heeft zelf ook meermaals in deze hotels overnacht. "Ik had mijn huiswerk niet gedaan en wist niet wie de eigenaar was", biecht hij op in zijn column. Clooney weet nu beter. "Laat dit even tot je doordringen", vervolgt hij. "Iedere keer dat je in een van deze hotels overnacht, spek je de zakken van mannen die hun eigen burgers stenigen of zweepslagen geven tot de dood erop volgt omdat ze homo zijn".

NieuwsFilm

meest populair