'Gwyneth Paltrow post foto; dochter reageert boos & ontketent debat'

'Gwyneth Paltrow post foto; dochter reageert boos & ontketent debat'

Apple is duidelijk niet blij met haar moeder.

Apple Martin, de veertienjarige dochter van Gwyneth Paltrow (Avengers: Endgame, Thanks for Sharing), heeft op Instagram publiekelijk uitgehaald naar haar moeder nadat Paltrow een foto van hen samen had geplaatst. Apple vindt het niet goed dat Paltrow dat doet zonder haar toestemming. Haar opmerkingen blijken nu een maatschappelijk debat te hebben ontketend.

Mag een ouder zomaar een foto plaatsen van zijn of haar kind? Over die vraag discussieert men momenteel massaal. De aanleiding? De publiekelijke reprimande die Apple Martin, de dochter van Gwyneth Paltrow, haar bekende moeder gaf nadat zij een vakantiefoto van hen samen op Instagram had gezet. "Mam, we hebben dit eerder met elkaar besproken", schreef Apple onder de desbetreffende foto. "Ik wil niet dat je een foto van mij plaatst zonder mijn toestemming".

Onder vuur
Paltrow reageerde laconiek. "Je gezicht is geeneens zichtbaar!", schreef de filmactrice namelijk. Inmiddels heeft Apple haar reactie verwijderd, maar dat kon niet voorkomen dat er een heus debat is ontstaan over het delen van foto's waarop kinderen te zien zijn. Apple krijgt zelf ook kritiek, omdat sommigen het niet netjes vinden dat ze haar moeder zo publiekelijk te kakken zette. "Kinderen willen steeds vaker zelf de controle hierover hebben", duidde een onderzoekster in The Guardian.

Dit bericht bekijken op Instagram

🍎⛷❤️

Een bericht gedeeld door Gwyneth Paltrow (@gwynethpaltrow) op



NieuwsFilm

meest populair