Dave Bautista: "Zonder James Gunn had Drax niet in derde 'Guardians of the Galaxy' gezeten"

Dave Bautista: "Zonder James Gunn had Drax niet in derde 'Guardians of the Galaxy' gezeten"

De acteur stond op het punt om zijn contract te laten ontbinden.

Hollywoodster Dave Bautista sprak zich vorig jaar duidelijk uit tegen het ontslag van zijn vriend en regisseur James Gunn. Disney heeft Gunn inmiddels weer aangenomen. Als dat niet was gebeurd, stond Bautista's terugkeer als Drax in Guardians of the Galaxy Vol. 3 op het spel, zo bevestigt hij in een nieuw interview met Variety.

Dave Bautista was woedend toen Disney James Gunn vorig jaar juli de laan uitstuurde wegens een reeks onsmakelijke tweets die hij ooit de wereld in had geslingerd. "Ik sprak gewoon mijn gevoelens uit", vertelt Bautista over de kritiek die hij had op de filmstudio. "Ik vond dat ze hem te hard hadden aangepakt. Hem ontslaan was geen juist besluit".

Bekijk de afbeelding
Geen Gunn = Geen Drax
De derde film maken zonder Gunn was voor de showworstelaar dan ook geen optie. "Doorgaan zonder James was voor mij echt een persoonlijk probleem", legt hij uit aan Variety. "Ik ben contractueel verplicht om de derde film te maken, maar ik weet zeker dat Disney en Marvel fatsoenlijk genoeg zouden zijn geweest om mijn contract te ontbinden als ik op mijn strepen had blijven staan".



"Doorgaan zonder James was voor mij echt
een persoonlijk probleem"


Dave Bautista



Familie
Bautista is dan ook blij dat Disney Gunn een tweede kans heeft gegeven. "Deze mensen zijn als familie voor me en ik wilde dan ook het liefst gewoon betrokken zijn bij de derde film", vertelt hij. Bautista noemt het script van Vol 3. 'schitterend'. Er gaan zelfs geruchten dat Gunn zijn loyale vriend heeft beloond met een rol in Suicide Squad 2, maar daar is nog geen officieel bericht over naar buiten gekomen.


Uitgesteld
Het is niet bekend wanneer Guardians of the Galaxy Vol. 3 in de bioscoop verschijnt. Na het ontslag van Gunn werd de film voor onbepaalde tijd uitgesteld. Gunn werd aangenomen bij concurrent Warner Bros. en zijn Suicide Squad-film heeft logischerwijs voorrang nu.

NieuwsFilm

meest populair