Bioscooptip: 'Hellboy' is een extreem gewelddadige comic-film!

Bioscooptip: 'Hellboy' is een extreem gewelddadige comic-film!

Hier hebben we zin in!

Vanaf donderdag draait Hellboy in de bioscoop. Het is de derde in de franchise en belooft in elk geval ook meteen de bloederigste te worden. Regisseur Neil Marshall besloot namelijk de horrorwortels van de franchise ten volste te omarmen. En dat gaan we merken!

Hellboy
Bekijk de afbeeldingRegie: Neil Marshall | Cast: David Harbour, Ian McShane, Milla Jovovich, Daniel Dae Kim | Scenario: Andrew Cosby | Genre(s): Actie, Avontuur, Fantasy | Kijkwijzer: 16
Hellboy zit gevangen tussen de bovennatuurlijke en de menselijke wereld. Al vechtend op het Engelse platteland stuit hij op Nimue, ofwel The Blood Queen. Zij is een uit de dood herrezen tovenares die op wraak zint. Hellboy is de enige die haar kan stoppen.

Ontwikkelingshel

In de loop van 2014 werd het werk begonnen aan een nieuwe film voor Ron Perlman als Hellboy. Ook die zou weer geregisseerd worden door Guillermo del Toro. Maar pogingen om de film te maken kwamen niet van de grond. Del Toro mocht aan de slag met andere franchises en Perlman had er eigenlijk geen zin meer in. De acteur moest namelijk vier uur in de make-up zitten om eruit te zien als Hellboy.

Maar nadat Del Toro op Twitter een poll organiseerde om te kijken welk project hij moest maken, werd Hellboy met maar liefst 100.000 stemmen gekozen. Het was voor Del Toro aanleiding om in gesprek te gaan met Mike Mignola, bedenker van het personage, en schrijver Andrew Cosby. Die gesprekken leken wel ergens toe te leiden, maar dat bleek niet het geval. Uiteindelijk werd in mei 2017 dan ook bekendgemaakt dat het een reboot zou worden, die veel duisterder en gruwelijker zou worden dan de films van Del Toro.

Eerste reacties

Recensies zijn er helaas nog niet. Ook zijn er nog geen recensenten die op Twitter hebben laten weten wat ze van de film vinden. Het enige wat we hebben aan reacties, is een stel fans dat bij testscreenings mocht zijn en de film heel amusant en ongelofelijk gewelddadig noemt.

Budget en box office

Alhoewel de ontvangst positief lijkt, is de kans vrij klein dat Hellboy een monsterhit wordt. De vorige twee films waren al niet gigantisch succesvol. Hier de wereldwijde verdienste van die twee films:
Hellboy (2004): 99 miljoen dollar
Hellboy: The Golden Army (2008): 160 miljoen dollar
De verwachting is dat deze nieuwe film eerder in de buurt van de film uit 2004 dan die uit 2008 komt. Voorspeld wordt een openingsweekend van 16 miljoen dollar en een totaal van 34 miljoen dollar in de VS.

Trivia

Ian McShane neemt de rol van Dr. Broom over van John Hurt. Beide acteurs maakten hun debut in 1962 in de film The Wild and the Willing. - | - In februari 2017 bleek dat de geplande derde film van Guillermo del Toro er niet zouk omen. - | - Oorspronkelijk was de titel Hellboy: The Blood Queen.



NieuwsFilm

meest populair