Doodsbange kinderen na zien trailers 'Ma' en 'Brightburn' voorafgaand aan 'Peppa Pig'-film

Lekker slim wel van de bioscoop.

Het gebeurt wel vaker dat je in de bioscoop een trailer ziet die niet echt aansluit op de hoofdfilm. Maar om nou trailers voor horrorfilms te laten zien voorafgaand aan een film voor peuters gaat wat ver. Toch gebeurde het onlangs in Engeland.

In de Engelse stad Ipswich toonde een bioscoop van de keten Empire Cinemas meerdere trailers voor volwassenen voorafgaand aan de tekenfilm Peppa Pig: Festival of Fun. De trailers die werden vertoond waren van de horrorfilm Ma en de superheldenfilm Brightburn. Beide films barsten van het geweld, dode lichamen en andere schokkende zaken.


Huilende kinderen
"Ik probeerde haar ogen te bedekken en zei dat het domme films waren voor mama's en papa's," zei een van de moeders die in de bioscoop was met haar 2-jarige dochter tegen de BBC. "Maar er waren veel kinderen aan het huilen. Annie was in de war en barstte ook in tranen uit. Ik ben na afloop boos naar de manager gegaan, maar ik had niet het idee dat hij de impact begreep."

De reactie van de bioscoopketen die het ongetwijfeld niet opzettelijk heeft gedaan: "We bieden onze oprechte excuses aan voor de ellende waartoe dit heeft geleid. We gaan onze procedures nalopen om te zien hoe dit heeft kunnen gebeuren."



NieuwsFilm

meest populair