Maker van het origineel niet blij met de remake van zijn 'Suspiria'

Maker van het origineel niet blij met de remake van zijn 'Suspiria'

Volgens hem ontbraken essentiële elementen van een horrorfilm.

Nadat vorig jaar een remake van zijn bekendste film Suspiria in de bioscopen verscheen, sprak de maker van het origineel uit 1977 zich onlangs hierover uit. Volgens het Italiaanse horroricoon Dario Argento, leverde zijn landgenoot Luca Guadagnino (Call Me By Your Name) geen puik werk af met zijn herziening.

Waar de critici nog overwegend positief waren, vind Argento het een slecht uitgevoerd project. Volgens hem ontbreekt het de film aan angst, tensie, muziek en scènecreativiteit. Alles elementen die toch erg essentieel lijken te zijn voor een horrorfilm. Volgens hem slaagden films als Get Out en Hereditary daar vorig jaar veel beter in, omdat deze films mooie plaatjes plus een goede plot en productie hadden.

Amerikaanse slashers
Ook heeft hij geen goed woord over voor de Amerikaanse slasher-films van de jaren '80, die vaak inspiratie haalden uit zijn eerdere werk. Ondanks dat hij respect heeft voor zijn Amerikaanse collega John Carpenter (Halloween, The Thing), vindt hij slashers uit de V.S. maar zinloos en kinderachtig. De link met zijn eigen films ziet hij niet zo, daar deze eerder psychologisch werken en de tienerhorror die men in de States maakte hier niets mee van doen heeft.

Hier de trailer van de remake. Het antwoord op de vraag wie gelijk heeft (de critici of de maker van het origineel) mogen jullie hieronder geven.



NieuwsFilm

meest populair