Toch geen afronding? Deur blijft op een kier na 'The Rise of Skywalker'

Toch geen afronding? Deur blijft op een kier na 'The Rise of Skywalker'

De kans bestaat dat we bepaalde personages toch wel weer terug gaan zien in de toekomst...

Star Wars: Episode IX van J.J. Abrams wordt de grande finale voor de trilogie die in 2015 begon met The Force Awakens en is het afsluitende hoofdstuk van de gehele Skywalker-saga. Uiteraard is dit niet het einde van de franchise zelf, maar nu onthult Kathleen Kennedy dat het misschien toch ook niet het laatste is wat we gaan zien van Daisy Ridley's Rey, Oscar Isaacs Poe, John Boyega's Finn of wie weet zelfs wel Adam Drivers Kylo Ren.

Zo lichtte zij al eerder toe dat Lucasfilm bezig is met het plannen van een compleet decennium aan nieuwe films, series en spin-offs met gloednieuwe verhaallijnen en gloednieuwe personages, te beginnen met het drieluik van The Last Jedi-regisseur Rian Johnson en Game Of Thrones-schrijvers D.B. Weiss en David Benioff.

Zeg nooit nooit
Maar tegenover MTV verklaarde ze ook: Er bestaat geen twijfel dat er bepaalde personages zijn die we in het verleden, maar zeker in de laatste drie films, hebben gemaakt die we graag nog ergens zouden willen zien. Dit betekent niet noodzakelijk dat ze gelijk weer opduiken op het grote scherm, omdat ook Disney+ enorme kansen biedt om kleinere verhalen te vertellen. Ik denk wat we moeten afwachten waar 'The Rise Of Skywalker' ons gaat achterlaten, voordat we gissen wie er wel of niet een toekomst zal hebben.

Het moge duidelijk wezen dat niet alleen wij als publiek, maar ook vele nieuw geïntroduceerde of teruggekeerde (oud)castleden, dood, levend, of desnoods CGI-gereïncarneerd, nog lang niet klaar zijn in a galaxy, far far away. Maar eerst genieten op 19 december!



NieuwsFilm

meest populair