Algemeen

Toch geen afronding? Deur blijft op een kier na 'The Rise of Skywalker'

De kans bestaat dat we bepaalde personages toch wel weer terug gaan zien in de toekomst...

door Arjen Rooseboom om 08:09 in Algemeen
Star Wars: Episode IX van J.J. Abrams wordt de grande finale voor de trilogie die in 2015 begon met The Force Awakens en is het afsluitende hoofdstuk van de gehele Skywalker-saga. Uiteraard is dit niet het einde van de franchise zelf, maar nu onthult Kathleen Kennedy dat het misschien toch ook niet het laatste is wat we gaan zien van Daisy Ridley's Rey, Oscar Isaacs Poe, John Boyega's Finn of wie weet zelfs wel Adam Drivers Kylo Ren.

Zo lichtte zij al eerder toe dat Lucasfilm bezig is met het plannen van een compleet decennium aan nieuwe films, series en spin-offs met gloednieuwe verhaallijnen en gloednieuwe personages, te beginnen met het drieluik van The Last Jedi-regisseur Rian Johnson en Game Of Thrones-schrijvers D.B. Weiss en David Benioff.

Zeg nooit nooit
Maar tegenover MTV verklaarde ze ook: Er bestaat geen twijfel dat er bepaalde personages zijn die we in het verleden, maar zeker in de laatste drie films, hebben gemaakt die we graag nog ergens zouden willen zien. Dit betekent niet noodzakelijk dat ze gelijk weer opduiken op het grote scherm, omdat ook Disney+ enorme kansen biedt om kleinere verhalen te vertellen. Ik denk wat we moeten afwachten waar 'The Rise Of Skywalker' ons gaat achterlaten, voordat we gissen wie er wel of niet een toekomst zal hebben.

Het moge duidelijk wezen dat niet alleen wij als publiek, maar ook vele nieuw geïntroduceerde of teruggekeerde (oud)castleden, dood, levend, of desnoods CGI-gereïncarneerd, nog lang niet klaar zijn in a galaxy, far far away. Maar eerst genieten op 19 december!15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

voldemort8690

Avatar

afwachten, maar ze hebben karakters genoeg om nieuwe films en series te maken

Xenolicker

Avatar

Zou ook een beetje vreemd zijn om met zo'n jonge cast er nu al een punt achter te zetten. Idem dito voor de Star Trek-films.

Chrischzz

Avatar

Materiaal genoeg om voor altijd door te gaan natuurlijk.
Al denk ik dat als ze teveel van de bron karakters gaan afwijken dat de reguliere kijker afhaakt.

Solo was natuurlijk al minder bekeken.

SAS1982

Avatar

Tuurlijk komt er weer een vervolg

ZaphodBeeblebrox

Avatar

Was te verwachten. Het einde van de Skywalker-saga staat niet gelijk aan het einde van de nieuwe personages.

Civilian Supreme

Avatar

Alleen een beetje duf dat ze de oude cast 1 voor 1 dood laten gaan, er zijn ook andere mogelijkheden qua afronding voor bepaalde personages.

En ik hoop toch niet dat ze Kylo Ren 'goed' willen maken, met wat hij tot nu toe gedaan heeft is 'redemption' onmogelijk. Kost hem minimaal 18 jaar cel + tbs.

Chrischzz

Avatar

Voorwaardelijk hè?
Dus in 5 jaar staat hij weer op straat dan.

cameo-meya

Avatar

Tuurlijk gaan we Daisy nog zien. Gouwe kasting deze meis, moet er niet aan denken dat het anders zou zijn.

Monojaxx

Avatar

Ik wil de Rancor graag weer terug zien. Mijn favo monster uit SW.

Frietgezicht

Avatar

Logisch want money.
En continu praten over het einde van een saga enz trekt mensen.

Alleen het universum is qua jedi’s en sith’s een beetje lame. De tijd van The Phantom Menace waar er veel waren is helaas voorbij. Dan moet Rey weer eentje trainen ofzo.

Xenolicker

Avatar

^ cameo-meya > Had je toch niet liever een blondine met hele grote... euh... ogen gezien!?

Spider-fan

Avatar

Natuurlijk ga je het nooit afronden, je hebt goud in handen dat je eindeloos kunt uitmelken. Als je zoiets opkoopt, ga je het nooit definitief beëindigen, maar laat je altijd een achterdeur open voor meer.

cameo-meya

Avatar

Xenolicker: Zeker niet, ik vind haar geweldig in deze rol, zij draagt de nieuwe trilogie wat mij betreft. Daarnaast is het natuurlijk ook nog de vraag wat dat menneke aan het eind van episode acht gaat doen. Vast wel een keer het 1 en ander gok ik zo.

Sunspot

Avatar

WAaorm ook niet, is juist vet, gewoon het verhaal afronden, focus op anderen.

En dan af en toe een rolletje in andere films, is jusit vet

kokosnoot

Avatar

Starwars ver voor alles wat we gezien hebben kan leuk zijn door dat alles nieuw is...ook bv the force..het ontdekken en gebruiken ten goede of destructief. Met nieuw vers plot. Maar dit doorborduren op skywalkers begint te lijken op de reclame van de jumbo....ik ben dat vaste gezicht plus formule daar nu ook wel zat xD

nieuwslaatste nieuws

meest populair