Blu-ray

Blu-ray review verlengde versie 'Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald'

Met acht minuten extra beelden.

door Bram de Groot om 12:51 in Blu-ray
Regie: David Yates | Cast: Eddie Redmayne (Newt Scamander), Katherine Waterston (Tina Goldstein), Dan Fogler (Jacob Kowalski), Ezra Miller (Credence Barebone), Jude Law (Albus Dumbledore), Johnny Depp (Gellert Grindelwald), e.a. | Speelduur: 133 / 141 minuten | Bioscooprelease NL: 14.11.2018 | Recensie FT: 3 sterren

Nadat de achtdelige Harry Potter-filmreeks al zo'n 7,7 miljard dollar wist op te halen aan de wereldwijde bioscoopkassa's, moet een vijfdelige verfilming van de 128 pagina tellende gids uit 2001 een grootse prequel vormen. Na het succes van Fantastic Beasts and Where to Find Them verscheen eind verleden jaar Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald. Ondanks de vele hints naar en links met de Potter-films bleek dit tweede deel niet de gewenste stap vooruit. Zowel de reacties als de financiële prestaties vielen tegen.

Warner Bros. bracht het circa 200 miljoen dollar kostende Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald - goed voor $653,7 miljoen dollar wereldwijd - onlangs uit op Blu-ray. Hieronder een blik op de uitgave.


In Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald ontsnapt Grindelwald uit zijn gevangenschap. Hij heeft zijn zinnen gezet op het verzamelen van zoveel mogelijk volgelingen die niets afweten van zijn ware bedoelingen: tovenaars van zuiver bloed grootbrengen om te kunnen heersen over alle niet-magische wezens. In een poging om Grindelwalds plannen te dwarsbomen roept Albus Perkamentus zijn voormalige student Newt Scamander op, die ermee instemt om te helpen maar zich niet bewust is van de gevaren die voor hem liggen. Lijnen worden getrokken en liefde en loyaliteit worden op de proef gesteld, zelfs tussen de meest trouwe vrienden en families. De verdeeldheid in de magische wereld wordt steeds groter.

Discs 2 x Blu-Ray | Retail release: maart 2019 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.4 : 1) | Geluid: o.a. Engels Dolby Atmos | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5051888246351 | Met dank aan: Warner Bros. Entertainment Nederland BV

De twee schijven van deze 'Extended Cut' Blu-ray uitgave van Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald zitten vastgeklikt in een standaard blauwe Blu-ray keepcase, met daaromheen een insteekhoes. De voorkant toont vooral de drie hoofdpersonages Newt Scamander, Albus Dumbledore en Gellert Grindelwald en de achterkant verklapt dat de schijf verrijkt is met flink wat extra's. De leeftijd: 9 jaar.

Beeld

De beeldkwaliteit van deze High Definition-uitgave is uitmuntend. De scherpte en de kleuren zorgen voor een fantastische kijkervaring op het kleine scherm. De enorme hoeveelheid computeranimaties zijn ook erg krachtig waardoor je mee wordt gesleurd in het visuele geweld. Wat betreft de HD-weergave dus geen kwaad woord over The Crimes of Grindelwald.

Geluid

Ook de audiotrack is top. Warner Bros. levert de schijf namelijk op met een Dolby Atmos geluidstrack (Dolby Digital TrueHD 7.1) en dat zorgt veel genot via de surround speakers. Net als de visuele effecten zijn er ook flink wat geluidseffecten. De muziek van James Newton Howard (The Hunger Games, King Kong) maakt het geheel helemaal af!

Bonusmateriaal

Op de eerste schijf met de bioscoopversie van de film staan vijf extra's, met onder meer tien verwijderde (nog niet helemaal afgeronde) scènes. Daarnaast zijn er drie featurettes met de titels J.K. Rowling: A World Revealed, Wizards on Screen: Fans in Real Life en Distinctly Dumbledore. De eerste laat vooral de ambitieuze schrijfster Rowling aan het woord en in Wizards on Screen wordt er gekeken naar de personages in de film, samen met de acteurs. In Distinctly Dumbledore wordt er vooral stilgestaan bij de jonge Dumbledore van Jude Law.

Ook is er de extra Unlocking Scene Secrets. Dit is weer een gave featurette waarin je kunt zien hoe bepaalde scènes tot leven zijn gekomen. Er worden zes scènes bekeken en deze wordt toegelicht aan de hand van interviews, beelden van de set en andere details van achter de schermen. Op de tweede schijf staat de 'extended cut' met acht minuten extra beelden. Je krijgt de melding 'Deleted Scene' in beeld als er een verwijderde scène wordt vertoond.

Mooi geheel; teleurstelling voor vele fans

De ontvangst van het doorgaans visueel prachtige The Crimes of Grindelwald was met 37% op Rotten Tomatoes teleurstellend en de opbrengst aan de bioscoopkassa's was de magerste score in de gehele J.K. Rowling's Wizarding World-filmreeks. Het derde deel in de reeks zal ongetwijfeld verschijnen, maar het is de vraag wanneer. De productiestart werd opgeschoven om een beter script op te leveren en Dune kreeg de te verwachte verschijningsdatum in november 2020 toebedeeld. Daarnaast zit Warner Bros. nog met het imagoprobleem van Johnny Depp. En wie weet rondt Warner Bros. de reeks af in drie in plaats van vijf films.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

MARQ242

Avatar

Laatst toch maar even via iTunes gehuurt. Wat een afknapper. Bijna alles wat Harry Potter zo leuk maakte zit er niet in. Toen even die scenes in Hogwarts langskwamen kwam dat gevoel even terug. Verder vond ik het een kleurloze cgi cacophonie. En die hoofdpersoon is ook nog eens super irritant, en het is niet eens Johnny Depp.

StarWars-SGPer

Avatar

Door deze 8 (!) Minuten word de film waarschijnlijk nog meer verrijkt met onwaarschijnlijke links naar Harry Potter

Warhasbegun

Avatar

De 8 minuten geven sommige personages iets meer drijfveer, dus dit komt de film echt ten goede

voldemort8690

Avatar

uitstekende film die meer vragen dan antwoorden opleveren ben benieuwd naar de vervolgen

Da Villain

Avatar

Ik snap de haat jegens deze film niet echt. Het was een vermakelijke film met goede special effects, goed acteerwerk en een echte smaakmaker voor de vervolgen!

Colruiter

Avatar

Ik ben gaan kijken met mijn dochter en toen het pauze was, keken we naar elkaar en zeiden we allebei: 'Wat hebben we nu eigenlijk al gezien?' ... na een goed uur had je nog altijd geen begin van het begin van een verhaal gezien, en het eindigt helaas ook zo... het verhaal wou zoveel behandelen dat het uiteindelijk niets behandelt...

NieuwsFilm

meest populair