Onderzoek: Netflix verliest mogelijk groot deel abonnees door komst Disney+

Onderzoek: Netflix verliest mogelijk groot deel abonnees door komst Disney+

Miljoenen abonnees zouden bereid zijn om Netflix te verlaten voor de nieuwe dienst.

Disney gaat er vanaf november alles aandoen om de wereldwijde streamingmarkt te kunnen veroveren. Uit nieuw onderzoek blijkt dat marktleider Netflix waarschijnlijk behoorlijk last gaat krijgen van het huis van de muis. Miljoenen Netflix-gebruikers zijn namelijk bereid om hun abonnement te verruilen voor Disney+.

Disney kondigde eerder deze maand zijn langverwachte streamingdienst aan. Daarmee wil het bedrijf de strijd aangaan met marktleider Netflix. Disney pompt veel geld in het platform en stelt direct vanaf de lancering vrijwel zijn gehele catalogus beschikbaar. Door deze nieuwe concurrentie krijgt Netflix het waarschijnlijk zwaar. Uit recent onderzoek blijkt nu dat de streamingdienst vermoedelijk miljoenen abonnees gaat verliezen door de komst van Disney+.

Miljoenen abonnees minder
Ruim 14% van alle Amerikaanse Netflix-gebruikers zal bij de daadwerkelijke lancering van Disney+ overwegen om zijn of haar abonnement te vervangen, zo blijkt uit de enquête. Dat zijn omgerekend zo'n 8,5 miljoen abonnees. Netflix zou zo'n 100 miljoen dollar aan inkomsten mislopen als al deze klanten echt hun abonnement op zouden zeggen. Toch denken kenners dat het zo'n vaart niet zal lopen, omdat Disney+ vooralsnog als een aanvullende dienst wordt gezien.

Niet iedereen enthousiast
Opvallend is dat uit hetzelfde onderzoek blijkt dat maar liefst 40% van de respondenten absoluut geen interesse heeft in de videodienst van Disney. 37,5% wil Disney+ mogelijk wel uitproberen. Slechts 20% van de deelnemers weet al zeker dat hij of zij een abonnement af zal gaan sluiten. Disney+ is tevens vooral in trek bij gezinnen met jonge kinderen. Disney hoopt binnen vijf jaar tussen de zestig en negentig miljoen abonnees te hebben.

NieuwsFilm

meest populair