Flinke vertraging voor release 'Fantastic Beasts 3' door o.a. twijfels over Johnny Depp

Flinke vertraging voor release 'Fantastic Beasts 3' door o.a. twijfels over Johnny Depp

Met of zonder Johnny Depp, dat is de vraag.

Wie zich verheugd had op een nieuw avontuur in de Harry Potter-wereld moet nog even geduld hebben. Warner Bros. maakte bekend dat Fantastic Beasts 3 pas op 21 november 2021 in de Amerikaanse bioscopen te zien is. Dit is een jaar later dan gepland. Er hangen dan ook twijfels boven de productie.

Het leek een goed plan: om de 2 jaar een Fantastic Beasts-film, en dat in 5 delen, tot 2024. Warner Bros. plande de kalender vol. Maar nu keren ze op hun stappen terug: de derde aflevering verschijnt niet zoals verwacht in november 2020, maar een jaar later in november 2021. Toby Emmerich, hoofd van de WB-filmgroep bleef optimistisch: "We zijn ontzettend opgewonden over en hebben vertrouwen in de Fantastic Beasts-reeks. We geloven allemaal dat deze releasedatum de filmmakers de tijd en ruimte geeft om hun kunstenaarstalent werkelijk te laten floreren en de best mogelijke film af te leveren voor onze fans."

Geen reden tot vreugde
Maar deze mooie bewoordingen lijken eerder een rookgordijn te zijn. Een film wordt natuurlijk niet zomaar een jaar uitgesteld. Er zijn problemen genoeg: J.K. Rowling werd na de reacties op Crimes of Grindelwald met een afgewerkt script terug naar de schrijftafel gestuurd, en Johnny Depps privéleven blijft voor moeilijkheden en twijfels zorgen.

Naar alle waarschijnlijkheid keren zowel Eddie Redmaynes Newt Scamander als Jude Laws Albus Perkamentus terug voor Fantastic Beasts 3. Of slechterik Grindelwald in deel drie nog gespeeld wordt door Johnny Depp, daar hebben we Waarzeggerij voor nodig om daar nu uitspraken over te doen.

Voor Fantastic Beasts 3, geregisseerd door David Yates, hebben we momenteel nog geen nieuwe Nederlandse releasedatum. Maar vroeger dan eind november 2021 wordt het dus niet.

NieuwsFilm

meest populair