Opvallend: Regisseurs 'Avengers: Endgame' teasen vierde 'Captain America'-film!

Opvallend: Regisseurs 'Avengers: Endgame' teasen vierde 'Captain America'-film!

Maar welk verhaal valt er nog te vertellen?


Let op! In dit artikel staan spoilers!


Bekijk de afbeelding
Sinds het verschijnen van Avengers: Endgame wordt er veel gepraat over één opmerkelijk moment uit de film, namelijk het einde van Steve Rogers alias Captain America (Chris Evans). In een nieuw interview met Entertainment Weekly lichten regisseurs Anthony en Joe Russo dit einde toe en teasen zij een nieuwe film.

Tijdreizen is vaak een moeilijk concept om geloofwaardig neer te kunnen zetten in een film en roept daardoor dikwijls de nodige vragen op. Dat geldt ook voor Avengers: Endgame. Er is namelijk de afgelopen dagen heel wat gediscussieerd over het einde van Captain America. Rogers besluit terug in de tijd te reizen om zich te herenigen met zijn grote liefde Peggy Carter (Hayley Atwell).

Een nieuwe vertakking
In de film wordt uitgelegd dat het veranderen van het verleden geen gevolgen heeft voor de toekomst. Anthony en Joe Russo hebben nu in een recent interview onthuld dat Steve in een alternatieve tijdlijn/dimensie leefde voordat hij als oude man terugkeerde naar het Marvel Cinematic Universe zoals we dat kennen. "Zijn beslissing creëerde een nieuwe vertakking van de tijdlijn", vertelt Joe Russo.

Bekijk de afbeeldingNieuwe vragen (en antwoorden?)
"De vraag is nu alleen hoe hij terug wist te keren naar onze realiteit", vervolgt de filmmaker. "Misschien is dat een verhaal dat nog verteld moet worden", teaset Russo. Volgens de regisseurs zitten er veel lagen in Endgame. "We hebben drie jaar nodig gehad om deze film te maken, dus het is leuk om er nu over te praten en hopelijk de gaten te vullen zodat mensen begrijpen wat wij ermee bedoelden".

Terugkeer Captain America
De Russo's lijken hiermee de deur voor een terugkeer van Steve Rogers op een kier te zetten. Het is immers interessant om te leren wat hij al die jaren heeft gedaan. Joe Russo verklapt ook dat Rogers' vriend Bucky (Sebastian Stan) - in tegenstelling tot Falcon (Anthony Mackie) - al wist van zijn plannen. "Als ze afscheid van elkaar nemen zegt hij dat hij hem zal missen. Hij weet duidelijk iets", licht hij toe.


Toekomst
Zou dit stiekem een aankondiging zijn van een vierde Captain America-film? Steve heeft zijn schild inmiddels overgedragen aan Falcon en het is ook bekend dat Chris Evans zijn acteercarrière voorlopig op een laag pitje wil zetten. Misschien leren we meer over Rogers' leven in de series What If? en The Falcon & The Winter Soldier van Disney+...


Avengers: Endgame draait sinds vorige week in de bioscoop!


NieuwsFilm

meest populair