Hoe zit het met die after credits-scène van 'Avengers: Endgame' en het eindgevecht was oorspronkelijk veel groter!

Hoe zit het met die after credits-scène van 'Avengers: Endgame' en het eindgevecht was oorspronkelijk veel groter!

Einde was vele malen groter in eerste plan.

Het eindgevecht in Avengers: Endgame was logischerwijs groots, meeslepend en indrukwekkend. Maar het had nog veel grootser moeten worden. Toch bleef het beperkt bij wat er nu te zien is. Ook is duidelijk waarom er geen after credits-scène te zien is.


Let op: SPOILERS!


Gesprek in een greppel geschrapt

Als eerste het eindgevecht. De schrijvers Stephen McFeely en Christopher Markus spraken over het veel grotere plan met het eindgevecht. "We schreven en namen een nog veel langer gevecht op met een eigen structuur met drie akten," aldus Markus.

"Het pakte niet goed uit. We hadden een scène in een greppel waar de strijd om bepaalde redenen werd onderbroken gedurende ongeveer 3 minuten. Er zijn dan 18 personages die allemaal praten, met 'Wat gaan we doen?', 'Ik ga dit doen', 'Ik ga dat doen'," voegt McFeely toe tegenover New York Times. "Het werd rondstuiteren in een volledig neppe, slecht aanvoelende scène. Als je zoveel personages hebt, dan heb je steeds één regel, één regel, één regel, en dat is geen natuurlijk gesprek."

"Het vereiste ook dat ze genoeg beschutting vonden om een gesprek te voeren, in het midden van de grootste veldslag," vervolgde Markus. "Het was echter geen beleefdere strijd in de Eerste Wereldoorlog waar je een moment had kunnen vinden."

Waar geen after credits-scène?

Regisseurs Anthony en Joe Russo hebben een toelichting gegeven over waarom er geen after credits-scène te zien is. "De reden waarom er geen after credits-scènes zijn, is omdat het ons doel was om met deze film de 22 films die nu het MCU vormen, met 10 jaar verhalen, tot een goed einde te brengen," aldus Anthony.

"Ik denk dat een van de grote creatieve voordelen voor Joe en mij, als vertellers van deze film, was dat dit de eerste MCU-film was die we moesten vertellen waar we niet aan de toekomst dachten. We dachten alleen aan het verleden, de reis die we allemaal samen hebben beleefd sinds die eerste Iron Man-film. En hoe we het maximaal epische gevoel van afronding konden geven aan de reis. Dus dat was ons doel, en dat was echt de reden waarom we geen eindfilmpje hadden."

NieuwsFilm

meest populair