Robert Downey Jr. (Iron Man) had gemengde gevoelens over verhaal 'Avengers: Endgame'

Robert Downey Jr. (Iron Man) had gemengde gevoelens over verhaal 'Avengers: Endgame'

Daarnaast bespreken de filmmakers het eerste homoseksuele Marvel-personage.

In 2008 ging het Marvel Cinematic Universe, ook wel afgekort als MCU, van start met de film Iron Man. De film was een groot succes en was een belangrijke reden dat de hele reeks die volgde zo succesvol was. Een belangrijk onderdeel van dit succes was acteur Robert Downey Jr., die als Tony Stark/Iron Man te zien was in totaal 10 Marvel-films. De filmmakers wilden zodoende eerst zijn goedkeuring voor het verhaal van Avengers: Endgame.

Regisseurs Anthony Russo en Joe Russo gaven in een interview aan dat ze voor het afronden van het script eerst een overleg hadden met de acteur over hun plannen. Omdat zijn rol in alle films tot dusver de meest aanwezige was, wilden ze zeker zijn dat hij aan boord was met hun plannen. Het blijkt dat Robert Downey Jr. aanvankelijk niet helemaal enthousiast was en wat gemengde gevoelens had over hun plannen, maar het tweetal wist hem toch de overtuigen. De regisseurs denken dat de acteur uiteindelijk wel tevreden is met de gekozen verhaallijn.

Eerste homoseksuele personage
Daarnaast vonden beide filmmakers het belangrijk om meer diversiteit te introduceren in de reeks. In de laatste twee Avengers-films zagen we wel veel verschillende etniciteiten en zowel mannen als vrouwen, maar nog geen homoseksuele personages. Hier wilden de heren verandering in brengen. In een scène met een praatgroep zien we een man praten over de mannelijke partner die hij verloor door de 'snap' van Thanos uit Infinity War. Dit homoseksuele personage werd nota bene door regisseur Joe Russo zelf vertolkt. Door zelf deze rol aan te nemen, wilden ze als makers het publiek aangeven dat ze dit thema belangrijk vinden.

NieuwsFilm

meest populair