Waarom Robert Downey Jr. een Oscar moet winnen voor 'Avengers: Endgame'

Waarom Robert Downey Jr. een Oscar moet winnen voor 'Avengers: Endgame'

De regisseurs hebben zo hun redenen.

Superheldenfilms winnen zelden (niet-technische) Oscars. Dit jaar kreeg Black Panther een Oscarnominatie voor Beste film, in 2009 won Heath Ledger postuum de Oscar voor Beste bijrol in The Dark Knight en Big Hero 6, The Incredibles en Spider-Man: Into Spider-Verse verdienden de Oscar voor Beste animatiefilm. De kans dat Robert Downey Jr. volgend jaar een Oscar ontvangt voor Avengers: Endgame lijkt daardoor al gering. Toch vinden de regisseurs dat hij het beeldje moet krijgen.

Het duo Anthony en Joe Russo sprak met The Washington Post en gaven hun visie. Als eerste Joe Russo: "Zijn cumulatieve oeuvre met deze films is verbijsterend. Als je zijn werk bekijkt van alleen al de laatste vier Marvel-films die hij heeft gemaakt, is het fenomenaal. Hij verdient een Oscar eigenlijk meer dan wie dan ook in de afgelopen 40 jaar, vanwege de manier waarop hij de hedendaagse cultuur heeft gemotiveerd."

Net dat extra stapje
"Hij heeft een zeer betrokken manier van werken - een meer betrokken manier dan welke acteur dan ook waarmee we ooit hebben gewerkt. Hij graaft dieper en hij werkt harder dan wie dan ook. Downey doet voor alles echt net dat extra stapje. Het lijkt alsof dat alles wat hij doet zijn kern raakt," voegt Anthony Russo aan.

Wat vind jij? Verdient Downey Jr. een Oscar voor zijn rol in Avengers: Endgame, ook al zou dat een Oscar zijn voor zijn complete werk voor het Marvel Cinematic Universe. Of volstaat de 75 miljoen dollar?

NieuwsFilm

meest populair