Robert Downey Jr. verdient monsterbedrag met 'Avengers: Endgame'

Robert Downey Jr. verdient monsterbedrag met 'Avengers: Endgame'

De acteur verdient bakken met geld voor elk Marvel project.

Eerder vandaag verscheen er nog een lijst met de best betaalde actrices en (voornamelijk) acteurs op FilmTotaal, waar Iron Man acteur Robert Downey Jr. ook tussen staat. Hij mag dan niet helemaal bovenaan staan, het bedrag wat hij lijkt te verdienen voor Avengers: Endgame is heel wat meer dan de nummer 1 op deze lijst...

Zo schijnt het dat de acteur op dit moment al zo'n 75 miljoen dollar heeft verdiend, een bedrag dat hoogstwaarschijnlijk nog flink gaat oplopen naarmate Endgame meer ophaalt aan de wereldwijde box-office. In zijn contract heeft hij namelijk een clausule laten opnemen waarin staat dat hij een bepaald percentage van de totale opbrengst krijgt.

Het Marvel universum begon natuurlijk met Downey's Iron Man; mede hierdoor krijgt de acteur iedere keer weer opnieuw gigantisch veel betaald voor zijn bijdrage aan elke superheldenfilm. Zo kreeg hij maar liefst 5 miljoen dollar voor maar 3 dagen filmen voor Spider-Man: Homecoming.

De andere Avengers
Ook de rest van de cast pikt een aardig graantje mee. Wat Scarlett Johansson verdient voor Endgame is niet geheel duidelijk, al krijgt zij wel zo'n 20 miljoen dollar betaald voor de aankomende Black Widow film. Chris Evans en Chris Hemsworth kregen beiden 20 miljoen voor Infinity War en Endgame.

NieuwsFilm

meest populair