Algemeen

Tom Hardy voldeed niet aan de eisen om Elton John te vertolken in 'Rocketman'

De eisen waren niet eens onredelijk...

door Corneel Vanfleteren om 11:22 in Algemeen
Na Bohemian Rhapsody komt er binnenkort weer een volgende biografische film uit over een muzikale legende. Deze keer valt de eer te beurt aan Elton John, die in de film Rocketman wordt vertolkt door Taron Egerton, bekend van de Kingsman-films. Maar Egerton was niet de eerste keus.

Die eerste keus was niemand minder dan Tom Hardy. Rocketman zou op dat moment door Universal uitgebracht worden, en de studio castte Hardy in de rol van Elton John. Ze schrokken wel van het script, dat waarheidsgetrouw was aan het leven van de zanger: alcohol, drugs, een zelfmoordpoging en een seksscène tussen twee mannen. Daar wou Universal z'n handen niet aan verbranden. Rocketman zat plots zonder studio. Producent Matthew Vaughn wilde de film wel redden door te financieren onder zijn eigen label Marv Films. Maar dan had hij wel een paar eisen.

Lipsynchronisatie
De grootste eis van allemaal: Hardy moest vertrekken. Vaughn noemde hem "Eén van de beste acteurs" maar vond hem te oud [Hardy is nu 41] en vooral: het gerucht ging dat Tom Hardy niet van plan was te zingen. Hij zou de nummers van Elton John gaan synchroniseren. En doen alsof je zingt in een biopic van een Britse zanglegende, dat ging er bij Vaughn niet in.

Maar wat nu? Vaughn had wel een idee. Hij had met Taron Egerton al twee Kingsman-films gemaakt, maar hoorde hem als zingende gorilla in de animatiefilm Sing een nummer van Elton John brengen. De zanger en zijn man David Furnish waren direct overtuigd. Egerton werd gecast, mét een goede zangstem, maar zonder de looks: om het kalende hoofd van Elton John na te bootsen, waren kleurspoelingen, scheermachines en een bald cap nodig. Meestal trekken dat soort gedaanteveranderingen de aandacht bij de Oscars. Haalt Egerton straks na Rami Malek ook een gouden beeldje binnen?

Eerst maar eens kijken naar de film zelf, en dat kan vanaf 30 mei!3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

WebBeest

Avatar

Hij was de zingende gorilla in Sing Smiley face

CorneelVf

Avatar

@WebBeest Er ligt Côte d'Or-chocolade naast mij, dat komt vast daardoor! ;)

Movieman2018

Avatar

Matthew Vaughn heeft gelijk. Hardy is een van de beste acteurs Smiley face

nieuwslaatste nieuws

meest populair