'Avengers: Endgame' alleen exclusief te zien op Disney+

Succesfilm start met digitale release.

Het lijkt er verdacht veel op dat Walt Disney een monsterslag gaat slaan met Disney+. Of althans, dat willen ze. Op de Netflix-concurrent verschijnen exclusief veel films, series en andere content (uit de catalogus) van onder meer Disney zelf, Pixar, Lucasfilm, 20th Century Fox en uiteraard Marvel. Tijdens een aandeelhoudersoverleg heeft Disney aangekondigd dat de kaskraker Avengers: Endgame alleen exclusief via Disney+ te zien is.

"We zijn erg tevreden met onze Q2-resultaten en zijn erg blij met het recordbrekende succes van Avengers: Endgame. Deze is nu de op een na grootste en meest succesvolle film aller tijden en zal exclusief op Disney + streamen vanaf 11 december," aldus de grote baas Bob Iger tegenover de aandeelhouders.

Alleen in de States
De kans is groot dat dit alleen zal gelden van de States. Disney+ start daar op 12 november en buiten de States wordt het betaalkanaal binnen 2 jaar uitgerold. Wanneer Nederland aan de beurt is, is nog niet bekend.

Duidelijk wordt wel dat Disney vroeg of laat volledig overstapt naar een digitale release. Fans van fysieke uitgaven mogen zich verder zorgen gaan maken. De kans is groot dat Endgame in Nederland rond die tijd digitaal beschikbaar komt via de on-demand services. Een release op Netflix lijkt uitgesloten, aangezien Disney de samenwerking zo goed als zeker (grotendeels) heeft opgezegd.

NieuwsFilm

meest populair